Dansk Magisterforening

DTU-afdeling flytter til FN-byen

Del artikel:

For første gang nogensinde er et dansk universitet inviteret indenfor hos en stor international organisation.

I starten af april flyttede DTU sit UNEP Risø Centre ud i den nyetablerede FN-by i Nordhavn. Samtidig opruster centret med nye arbejdsområder og derfor flere ansatte. Centerleder John M. Christensen forventer, at han er chef for 60 medarbejdere fra 20 forskellige lande inden årets udgang.

Centret er i forvejen etableret som et samarbejde mellem FN´s miljøprogram, UNEP, Udenrigsministeriet og DTU. Men John Christensen forventer ikke desto mindre, at flytningen - ud over de fascinerende nye kontorer og mødefaciliteter med plads til op mod 500 deltagere - vil kaste nye opgaver af sig inden for centrets kerneområder, som er energi, klima og bæredygtig udvikling.

”Vi har fået flere end 1.000 nye kolleger fra hele verden i bygningen, og selv om vi ikke snakker med dem alle, kan vi allerede nu se, at flytningen åbner op for nye forretningsmuligheder. Fx har vi ved et par lejligheder mødt folk fra FN-organisationen UNOPS, som har hovedkvarter i København og landekontorer i mere end 100 lande. UNOPS står for bl.a. projektstyring og administration i forbindelse med store projekter. De er meget interesserede i at få et samarbejde i gang om bæredygtighedsvurdering og hjælp til systematiske analyser i forbindelse med store anlægsopgaver. Også klimasikring og energieffektivisering er områder, vi regner med at få mange flere opgaver inden for”, forklarer John M. Christensen.

I det hele taget er invitationen til at flytte ind i den spritnye FN-by en fjer i hatten for DTU, der satser på at blive en stærk leverandør inden for forskningsbaseret rådgivning.

”Men vi er IKKE blevet mere FN, og vi kører fortsat på vores DTU-netværk. Det er vigtigt for os, at vi bevarer vores identitet og position som uafhængig forskningsinstitution”, pointerer John M. Christensen.