Dansk Magisterforening

DM vil promovere Danmarks klogeste hoveder

Del artikel:

10.000 kroner og transporten betalt til Folkemødet på Bornholm. Den præmie kan blive din, hvis du er ph.d.er og kan hjælpe DM med idéen til en event, der kreativt formidler, hvad det er, ph.d.erne kan og bidrager til samfundet med.

Ph.d.erne er for dyre, der uddannes for mange af dem, og den samfundsværdi, de bidrager med, står ikke mål med investeringen.

Det er argumenter, DM ofte møder, når debatten blusser op om, hvorvidt ph.d.erne bidrager nok til innovation og udvikling.

Derfor vil DM benytte Folkemødet på Bornholm til at demonstrere for omverdenen, at ph.d.-graden på ingen måder er spildt, blot fordi den ikke altid munder ud i en forskerkarriere.

”Vi ved, at vores ph.d.-medlemmer klarer sig godt på arbejdsmarkedet, også bedre end dimittenderne. Vi ved, at deres viden og metoder anses for uundværlig i både private virksomheder og offentlige organisationer. Vi vil rigtig gerne medvirke til, at de gode historier om ph.d.ernes viden og bidrag til nye idéer og produkter kommer frem i lyset, og Folkemødet er en oplagt anledning”, forklarer DM´s formand Ingrid Stage.

Men i stedet for at fremlægge rapporter, der dokumenterer ph.d.ernes samfundsværdi, eller power points med tal, der dokumenterer, hvor gode de er til at finde arbejde, vil DM på Folkemødet gå en anden vej.

Derfor er der sat to præmier på højkant til medlemmer, som kan hjælpe med idéer til events, der demonstrerer det glade budskab: 10.000 kroner og en dagtur til Bornholm under Folkemødet, hvis det er dit arrangement, der bliver udvalgt.

Deadline 28. maj
Du skal opfylder tre kriterier for at deltage i konkurrencen:

  1. være medlem af DM
  2. have en ph.d.-grad eller være ph.d.-studerende
  3. sende 1-2 siders beskrivelse af din/jeres happening til Vibeke Højlund (vh@dm.dk) senest 28. maj kl. 9.00.

Formen er helt op til dig/jer. Det kan være en tale, en forsøgsopstilling på Folkemødets område, en kampagne på de sociale medier eller en anden aktivitet i DUS-teltet, som DM har til rådighed i tidsrummet kl. 11-13 lørdag den 14. juni.

Ingrid Stage håber, at DM på Folkemødet på en både seriøs og underholdende måde kan medvirke til at synliggøre, hvor uundværlig en del af Danmarks vidensproduktion og arbejdspladser ph.d.erne er.

”Og så vil vi ikke mindst vise ph.d.erne selv, at deres uddannelsesvalg kan give mange flere karrieremuligheder, end de måske umiddelbart tænker over”, pointerer Ingrid Stage.

Andre, der vil være interesserede i at følge DM´s lobby- og politikarbejde under Folkemødet, kan følge med på både twitter (@magistrene), Facebook og på www.magisterbladet.dk