Søg penge til din næste rejse med studiet

Sarah Teresa Schøller (bagerst i midten) kom til Gambia med støtte fra DM
Sarah Teresa Schøller (bagerst i midten) samlede empiri til sit speciale i Gambia med støtte fra DM.
Del artikel:
Af Troels Mørk

Skal du rejse med studiet, kan du lige nu søge om et rejselegat gennem DM. Læs, hvordan Sarah Teresa Schøller samlede empiri til sit speciale gennem en DM-finansieret studietur til Gambia, og hvor nemt du kan søge penge til din næste studietur. Du kan få støtte til både nationale og internationale ophold.

Hvor kom du hen med støtte fra DM’s rejselegat? 

Jeg var knap to måneder i Gambia for at lave feltarbejde til mit speciale på kandidatuddannelsen i Afrikastudier. I Gambia interviewede jeg 16 gambiske kvinder om deres livssituation, efter deres mænd er migreret til Europa.

Det har været enormt spændende at høre kvindernes historier og jeg blev enormt rørt over deres åbenhed om meget personlige emner som blandt andet ensomhed, bekymringer om deres børns fremtid og i et tilfælde også voldtægt. 

Derudover var jeg også forbi IOM (International Organization for Migration) i Gambia og høre om mere generelle migrationstrends i Gambia. 

Hvordan hjalp rejselegatet med at forbedre dit speciale?

Jeg føler mig enormt privilegeret over at kunne indsamle min egen data, og jeg har et helt andet forhold til specialeskrivningen, fordi det er min egen data, og fordi jeg kan huske hver enkelt kvinde.

Det er fedt at være så tæt på min data og gør mit speciale mere levende, end hvis jeg kun havde baseret det på andre forskeres arbejde.  

Hvad var den største oplevelse på din tur? 

Udover at bruge tid på det egentlige feltarbejde, tog jeg med mine gambiske venner og bekendte til en masse forskellige arrangementer for at få et bredere indblik i den gambiske kultur og gambianernes hverdag.

Det var enormt givende i forhold til at danne mig et helhedsbillede af landet. Jeg deltog blandt andet i et muslimsk bryllup, en muslimsk navngivningsceremoni, en katolsk højmesse, dåbsceremoni for en lille pinsekirkemenighed på stranden, var til wrestlingkamp og landede ufrivilligt midt i en højspændt demonstration mod præsidenten. 

Jeg fik også mulighed for at være med til en to-dages workshop, hvor jeg hørte førstehåndsberetninger om FGM (Female Genital Mutilation) og hvordan det er at være ung pige i puberteten i Gambia.

Det gjorde et kæmpe indtryk på mig at møde de unge kvinder, der delte deres historier meget åbenhjertigt. Jeg delte også min egen historie om at være ung i Danmark og vi havde en god snak om ligheder og forskelle imellem Danmark og Gambia. 

Vil du opfordre andre til at søge et rejselegat? 

Jeg vil helt sikkert opfordre andre til at søge et rejselegat. Det har været en rejse jeg aldrig glemmer og selve ansøgningsprocessen var relativt nem sammenlignet med andre legater.

Søg penge gennem DM

Sådan søger du et rejselegat gennem DM.