Spring menu over

Pernille tog til Palæstina med hjælp fra DM's Rejsepulje

Pernille Westphall foran et af Banksys grafittier i Bethlehem.
Del artikel:
Af Thomas Kellermann Hansen

Drømmer du om at tage på udveksling? Mød her Pernille Westphall, der i samarbejde med UNICEF har været på ophold i Palæstina med hjælp fra DM’s rejsepulje.

Pernille Westphall læser en kandidat i global sundhed med specialisering i humanitære situationer og katastrofehåndtering, men hendes bachelor er indenfor antropologi. Både på bachelor og kandidat har hun rejst ud alt det, hun har kunnet. Det har ledt til ophold i Nepal, Australien, Tanzania, og senest Palæstina.

Pernille Westphall været i Palæstina og tilknyttet UNICEF i Jerusalem. Hun skulle skrive speciale, som skulle passe ind i en større sammenhæng.

"Vi blev meget hurtigt tvunget til at være fleksible, tilpasse os og generelt være åbne overfor felten og UNICEF, og hvordan deres arbejde og kontakter kunne være af gavn for os, da vi ikke kunne følge vores plan til fulde," siger Pernille Westphall.

"Fleksibilitet er helt centralt, når man befinder sig i en kontekst, man i princippet ikke kan styre."

Det fandt hun også ud af, da andre aktører end UNICEF også blev vigtige for hendes ophold og speciale.

"Jeg lærte, at det ikke altid er dem, man tror, der ender med at blive ens nærmeste samarbejdspartnere. Min specialemakker og jeg endte med at få en tæt forbindelse til en del ansatte i et palæstinensisk ministerium, der er relevant for det UNICEF projekt, vi er tilknyttet. Dét havde jeg ikke regnet med, men det var en god reminder om at være åben overfor det, der dumper i ens retning undervejs," siger Pernille Westphall og uddyber.

"Det har været særlig givende at se, hvordan man kan optimere sit eget udbytte i det, samtidig med at man repræsenterer og er afhængig af andre i sit arbejde, her UNICEF."

Udsigt over Jericho på Vestbredden, jordens laveste by.

De gode råd

Pernille Westphall har taget udlandsophold, så meget hun har kunnet, på sin bachelor og kandidat. Derfor var det ikke helt uvant, da hun pludselig var på ’udebane’ i Palæstina, hun sætter dog stadig pris på oplevelsen.

"Fælles for alle ture har været, at selvom der er op- og nedture, så har jeg altid sat pris på, at jeg har kastet mig ud i det, også undervejs. Jeg kan ikke understrege, hvor meget man får ud af det - jeg har lært rigtig meget om mine egne grænser og kompetencer, og det styrker helt sikkert også mine evner til at forsøge at sætte mig i andres sted og arbejde derudfra."

Den særlige situation, det er at befinde sig i Palæstina, er også noget, der har givet gode erfaringer til Pernille Westphall.

"Det var en stor oplevelse i sig selv at opleve den humanitære situation, befolkningen lever midt i. Jeg har set mange ting og oplevet ekstrem fattigdom tidligere, og det gør et stort indtryk. Men mødet med det palæstinensiske folk gjorde også et enormt stort indtryk," siger hun.

"At høre deres personlige historier, at se tydeligt manifesterede symboler på besættelsen - alt fra muren til skudhuller i vandtanke, til at sidde med bankende hjerte i checkpoints vel vidende, at det ikke vil være mig, den hvide kvinde med rødbedefarvet pas, men en jævnaldrende palæstinensisk-udseende person, der vil blive hevet til side - det var vildt for mig. Vildt at høre og vildt at forsøge at begribe."

På baggrund af Pernille Westphalls oplevelse er opfordringen til andre studerende om at søge støtte fra DM's rejsepulje klar.

"​Den har hjulpet til at give luft i budgettet og sikret, at jeg kunne spise den lækre hummus og den ekstra gode falafel med baba ganush i stedet for et kedeligt alternativ, og så var det selvfølgelig et vigtigt bidrag til flybilletten."

DM's rejsepulje

Du kan også få støtte fra DM’s rejsepulje til dit udlandsophold. Ansøgningsfristen er den 1. februar.