Til indhold

Melissa på udveksling i Grønland: ”Fantastisk at lære så meget om det land, jeg var bosat i"

Med tre andre udvekslingsstuderende ved isfjorden i Ilulissat, Nordgrønland. Fra venstre Ali Reilly (USA), Maria Lang (Tyskland), Charlotte Tarby (Frankrig) og Melissa Villumsen (Danmark). Foto: privat
Melissa på udveksling i Grønland: ”Fantastisk at lære så meget om det land, jeg var bosat i"
0:00 0:00

DM’s rejsepulje hjalp Melissa økonomisk til at tage et semester i Grønland. Det er blevet til masser af oplevelser, gode venner og interessante møder med den lokale befolkning.

Selvom Melissa Villumsen har nydt den ’stressfrie hverdag’, hun mener gør sig gældende i Grønland, er det ikke mange eftermiddage, hun har haft for sig selv, fordi hun udover studiet har haft travlt med at gå på opdagelse. Både ved at rejse rundt i landet, starte i den lokale klatreklub og blive en del af det lokale ’Bahá'í samfund’.

"Her bliver alle mennesker uanset baggrund budt velkomne med åbne arme. Jeg har stort set aldrig én eftermiddag fri, fordi jeg altid farer rundt til de forskellige grupper eller går en tur i bjergene."

Sådan beskriver Melissa Villumsen det lokale fællesskab, hun er blevet en del af på sit 5. semester, hvor hun som en del af sin bachelor i forhistorisk arkæologi på Københavns Universitet er på udveksling på Grønlands Universitet Ilisimatusarfik Nuuk.

Udover naturen, studiekammerater og lokale fællesskaber har Melissa Villumsen haft nogle spændende måneder på universitetet, hvor hun både har et læst fag i historie, antropologi og museum.

"Jeg blev overrasket over, at faget Grønlandshistorie og Fagdidaktik blev mit yndlingsfag. Det var fantastisk at lære så meget om det land, jeg valgte at bosætte mig i, og samtidig blive udfordret i min måde at tænke på ift. historien og Grønlands forhold til Danmark fra 1721 til i dag."

På toppen af Mt. Quassussuaq (Lille Malene) i Nuuk. Foto: privat

Melissa Villumsen understreger, at det, hun manglede på universitetet, var noget, hun selv kunne opsøge på anden vis.

"Fordi jeg desværre ikke kunne få arkæologiske fag, valgte jeg også at arbejde frivilligt på Grønlands Nationalmuseum to gange om ugen, så jeg kunne få erfaring indenfor arktisk arkæologi."

På samme måde var Melissa selv opsøgende, da hun skulle udforske Grønland. Det er noget, hun kun vil opfordre andre til.

"Jeg har lært en masse ved at bo, studere og arbejde i et land, hvor både kulturen og naturen er anderledes fra den danske. Jeg elsker de konstante nordlys på nattehimlen, og bjergene som jeg kan se fra mit vindue. Det er altid godt at blive udfordret i sin måde at tænke og leve på, og det synes jeg, at et udvekslingsophold i et markant anderledes samfund har gjort ved mig,” siger hun og fortsætter.

"Et godt råd til udvekslingsstuderende er at komme ud i det land, de bosætter sig i. Udnyt ferierne og weekenderne til at se og opleve en masse."

DM's rejsepulje

Du kan også få støtte fra DM’s rejsepulje til dit udlandsophold. Ansøgningsfristen er den 1. februar.

Læs mere om DM's rejsepulje
Med tre andre udvekslingsstuderende ved isfjorden i Ilulissat, Nordgrønland. Fra venstre Ali Reilly (USA), Maria Lang (Tyskland), Charlotte Tarby (Frankrig) og Melissa Villumsen (Danmark). Foto: privat
; ;