Dansk Magisterforening og uddannelsesalliancen i demonstration mod uddannelsesbesparelser

Studerende fra Uddannelsesalliancen var mødt talstærkt op foran Borgen.
Del artikel:
Af Kristoffer Klit Langgaarrd

2-procent-besparelser: Studerende fra Uddannelsesalliancen mødte i tirsdags talstærkt op foran Borgen sammen med DM for at demonstrere mod besparelser på uddannelsesinstitutionerne i anledning af åbent samråd om at stoppe besparelserne i 2022. Se billederne fra demonstrationen, hvor DM’s fotograf var på pletten.

  • Når jeg siger Kristian, siger I stop! Kristian!
  • Stop!
  • Kristian!
  • Stop!

Til lyden af kampråb og med skilte om halsen stod de studerende fra Uddannelsesalliancen tirsdag på rad og række foran Christiansborg for at protestere mod 2-procent-besparelserne på uddannelsesområdet.

Det var Sana Mahin Doost, der som talsperson for Uddannelsesalliancen førte tropperne an og igangsatte kampråbene på dagen.

Sana Mahin Doost førte tropperne an og igangsatte kampråbene på dagen.

Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg havde inden da kaldt finansminister Kristian Jensen (V) i åbent samråd om, hvorvidt ministeren har tænkt sig at lade besparelserne på uddannelsesinstitutionerne stoppe endegyldigt i 2022.

Medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget Jacob Mark (SF) kom før samrådets begyndelse ud for at støtte og hilse på de fredelige demonstranter og gav samtidig sin signatur til DM’s underskriftindsamling på stedet, der skulle skabe øget opmærksomhed om stop af besparelserne.

Medlem af Uddannelses- og Forskningsudvalget Jakob Mark (SF)
Ronja Rose Ravnskov, forkvinde for DM Studerende

Også forkvinde for de studerende i DM Ronja Ravnskov deltog på dagen. Hun var mødt op med et klart budskab til Finansministeren:

”Vi står her i dag, fordi vi vil sætte en stopper for 2-procent-besparelserne. Det er vigtigt fordi hele vores uddannelsessektor bløder. Vi får færre undervisningstimer, mindre feedback og lærerne får mindre forberedelsestid, så kvaliteten falder på mange områder. Alle de studerende, som er her i dag, bærer alle forskellige budskaber om halsen, der fortæller, hvordan besparelserne har ramt netop dem på netop deres uddannelser,” siger Ronja Ravnskov.

Ronja var trukket i en T-shirt for DM’s kampagne mod 2-procent-besparelser med sloganet ”Uddannelse koster en bondegård – at spare på uddannelse koster et kongerige”. Herefter gjorde andre hende kunsten efter og skrev også under på underskriftindsamlingen på stedet.

Underskriftsindsamling

Samrådets konklusion var desværre at Regeringen ønsker at fortsætte besparelserne også efter 2022 – alligevel var det en flot dag, hvor omkring 60 mennesker var troppet op for at blive hørt af politikerne.

DM's underskriftsindsamling mod uddannelsesbesparelserne

Har du ikke allerede skrevet under på vores underskriftsindsamling mod 2%-besparelserne, så gør det her.