En fremtid som agil projektleder

Del artikel:

Tempoet er skruet op og udviklingen går stærkt i såvel offentlige som private organisationer

Derfor har agile metoder vundet indpas, da de kan hjælpe med til at styre arbejdet, når der er mange komplekse projektdele, eller når vi laver løbende produktudvikling. I projekter af høj kompleksitet, eller hvor slutmålet er uklart, kan vi med fordel anvende metoder fra den agile verden i vores projektleverance. Tilsvarende er agile metoder ideelle til udvikling af produkter, hvor der løbende kommer nye krav og ønsker, samtidig med at eksisterende produkter skal vedligeholdes.

En fremtid som agil projektleder er en fremtid i hjertet af organisationens udvikling, og den agile verden åbner op for en række nye roller og ansvarsområder – Ligesom den klassiske projektleder i stigende grad også skal kunne anvende agile metoder i sine projekter.

Denne workshop er for dig, der ønsker en introduktion til arbejdet med agile metoder og projektledelse i agile miljøer og som gerne vil forstå, hvornår og hvordan agile metoder med fordel kan anvendes, samt hvordan de anvendes bedst muligt. På workshoppen får du mulighed for at afprøve udvalgte agile metoder og værktøjer, og vi diskuterer deres anvendelsesmuligheder. Vi laver øvelser og lægger vægt på læring i praksis.

Indhold

På workshoppen introducerer vi de agile principper og de agile metoder Scrum og Kanban. Vi arbejder med, hvordan disse metoder kan benyttes i en leverancekontekst eller i et projekt. Samtidig vil vi arbejde med at få et indblik i de mest gængse agile teknikker og metoder, der umiddelbart kan implementeres i vores leverancer.​​

Mere specifikt vil indholdet være:​

  • Hvad er et projekt og hvad er agile
  • Agile principper​
  • Scrum 
  • Kanban​
  • Agil planlægning​
  • Teamledelse ​

Afslutningsvist kigger vi nærmere på vejen til en rolle i den agile verden – Hvad enten det er i et agilt projekt eller i en fuld agil verden, som Scrum Master, Product Owner eller lignende. Vi ser desuden på, hvilke relevante karrieresteps der kan være. 

Dagen forløber som en workshop, hvor du som deltager dels får indblik i teorier og metoder omkring agil projektledelse, men også får afprøvet arbejdet med projekter gennem praktiske øvelser. Dagen vil således veksle mellem indlæg fra underviseren og øvelser, som laves i grupper.

Hvem kan deltage?

Workshoppen er for nyuddannede og dig uden projekterfaring, som overvejer en karriere som agil projektleder, og andre som gerne vil i gang med at arbejde i et agilt team eller lede agile projekter

Hvem kan du møde?

Annette Højen er seniorkonsulent og underviser hos MetierWestergaard, som er et specialisthus indenfor projekt- og programledelse, agile metoder og it service management.

Annette underviser i projektledelse, PRINCE2 og Change Management, og hun er derudover certificeret i Half Double.

Annette er uddannet cand.mag. og ph.d. i klassisk arkæologi. Hun har arbejdet som arkæolog, forskningsassistent, adjunkt, lektor og projektleder.

Information om webinar

Webinaret afholdes via det virtuelle møde- og undervisningsværktøj Zoom. Som deltager får du tilsendt et link og et password til webinaret via den mailadresse, du har oplyst til DM. Læs om DM’s brug af Zoom

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Du kan melde afbud på Mit DM

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 28. november 2024 09:00 - 15:00
Sted Online
Tilmeldingsfrist 27. november 2024 - kl. 08:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Kun for medlemmer