En fremtid som projektleder?

Del artikel:

Hastigheden for udvikling af virksomheder og organisationer stiger i disse år eksponentielt.

En stor del af den udvikling foregår i projekter, og evnen til at levere succesfulde projekter er således afgørende for konkurrenceevne og udviklingsevne. Derfor er der også en voksende efterspørgsel i såvel offentlige som private organisationer efter projektledere, der kan sikre, at projekter ledes til at levere de ønskede gevinster.

At være projektleder er et afvekslende job, der kræver en række forskellige kompetencer – både faglige og ledelsesmæssige.​

Denne workshop er for dig, der ønsker en introduktion til projekter og arbejdet med projektledelse samt nogle af de metoder og værktøjer, som anvendes for at sikre et succesfuldt projekt – Både i forhold til at planlægge projektet, gennemføre det og endeligt til at sikre gevinstrealisering.

På workshoppen får du mulighed for at afprøve udvalgte projektværktøjer i trygge rammer og udveksle erfaringer med de andre deltagere. Læringen foregår efter princippet: Øvelse gør mester.

Indhold

På workshoppen ser vi på projekter ovenfra: Hvad gør et projekt til et projekt? Hvad kan projekter bidrage med? Hvad er projektlederens rolle i forhold til styring og ledelse? Hvordan kan projektlederen planlægge og inddrage interessenter, drive projektet frem, afslutte det og være med til at sikre projektets succes?​

Dette er elementer, der er grundlæggende for at forstå projektlederens rolle og arbejde, samt projektlederens samspil med projektorganisationen og den øvrige organisation.​

Mere specifikt vil indholdet på workshoppen være:​

  • Projektets DNA ​
  • Projektlederens rolle ​
  • Planlægning ​
  • Interessenthåndtering ​
  • Fremdrift ​

Afslutningsvist kigger vi nærmere på vejen til rollen som projektleder og kommer med inspiration til, hvordan man får en karriere som projektleder. 

Dagen forløber som en workshop, hvor du som deltager dels får indblik i teorier og metoder omkring projektledelse, men også får afprøvet arbejdet med projekter gennem praktiske øvelser. Programmet vil således veksle mellem indlæg fra underviseren og øvelser, som laves i grupper. 

Hvem kan deltage?

Workshoppen er for nyuddannede og dig uden projekterfaring, som overvejer en karriere som projektleder, og andre som gerne vil i gang med projektarbejde i praksis. 

 

Hvem kan du møde?

Annette Højen er seniorkonsulent og underviser hos MetierWestergaard, som er et specialisthus indenfor projekt- og programledelse, agile metoder og it service management.

Annette underviser i projektledelse, PRINCE2 og Change Management, og hun er derudover certificeret i Half Double.

Annette er uddannet cand.mag. og ph.d. i klassisk arkæologi. Hun har arbejdet som arkæolog, forskningsassistent, adjunkt, lektor og projektleder.

Information om webinar

Webinaret afholdes via det virtuelle møde- og undervisningsværktøj Zoom. Som deltager får du tilsendt et link og et password til webinaret via den mailadresse, du har oplyst til DM. Læs om DM’s brug af Zoom

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Du kan melde afbud på Mit DM

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 22. august 2024 09:00 - 15:00
Sted Online
Tilmeldingsfrist 21. august 2024 - kl. 08:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Kun for medlemmer