USA ved en skillevej i 2024

Del artikel:

Historiker og redaktør Morten Hammeken fortæller om det amerikanske valg i 2024 - hvilken betydning kan det få for os?

Det amerikanske valg i 2024 er blevet kaldt et skæbnevalg. En kamp mellem demokrati og autokrati. Hvad kommer der til at ske den 5. november? Og hvilken betydning kan det få for os andre?


Med dette foredrag vil du blive godt klædt på til det amerikanske valg tirsdag den 5. november 2024. Historiker og redaktør Morten Hammeken kridter banen op, forklarer hvem der er på valg, og hvad der er på spil.
Find ud af, hvilke temaer, der optager amerikanerne, hvilke valg der bliver afgørende, og om Joe Biden, Donald Trump eller en helt tredje er på vej i Det Hvide Hus.


Du vil bl.a. høre om:
• Hvordan det amerikanske valgsystem er bygget op
• Hvilke temaer, der optager amerikanerne
• Hvor i landet, de afgørende valg foregår
• Hvordan Joe Biden, Donald Trump eller en helt tredje sikrer sig Det Hvide Hus efter valget
• Hvilke konsekvenser det vil få for os i Danmark


Der vil også være mulighed for spørgsmål og debat efter foredraget.

Hvem kan du møde?

Morten Hammeken har været selvstændig foredragsholder siden 2016. Han er cand.mag. i historie og idéhistorie, og har arbejdet som chefredaktør på netmediet Solidaritet (2019- 2023). Han driver nu sit eget selvstændige medie (Verdenspressen), og laver desuden journalistisk arbejde for en række andre medier og institutioner. Han har skrevet om amerikansk politik i bl.a. Weekendavisen, Solidaritet, Point of View International og Ræson.

Derudover deltager han hyppigt i bl.a. Folkemødet, P1 Debat og Debatten på DR2 som del af den offentlige samtale

Information om webinar

Webinaret afholdes via det virtuelle møde- og undervisningsværktøj Zoom. Som deltager får du tilsendt et link og et password til webinaret via den mailadresse, du har oplyst til DM. Læs om DM’s brug af Zoom

Afbud

Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.

Du kan melde afbud på Mit DM

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 29. maj 2024 16:00 - 18:00
Sted Online
Tilmeldingsfrist 28. maj 2024 - kl. 08:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Gratis
}