Hør om planteskolernes rolle i den grønne trepart, om komplekse regler og behov til de mange millioner nye træer
Med den Grønne Trepart er der lagt op til, at Danmark skal have 250.000 ha mere skov (til sammenligning er Fyn 310.000 ha). Det betyder, at tidligere dyrkede marker bliver transformeret til skovlandskaber, hvor arealer tilplantes med udgangspunkt i skovbrugsfaglig viden og erfaringer.
Til dette webinar hører vi planteskolernes perspektiv, herunder deres mulighed for at kunne levere de ønskede planter i
efterspurgte mængder, krav til genetikken i relation til målet (biodiversitet, kvælstofreduktion, karbonoptag, produktion m.m.) med den enkelte beplantning, og et muligt opgør mod tænkningen om ’genetiske eliteskove’ (skove med den absolut bedst tænkelige gensammensætning).
Vi vil også komme omkring myndighedernes kapacitet i relation til at håndtere lovningen og dermed godkendelse af det enkelte skovrejsningsprojekt samt forståelsen af værdikæden, der ligger bag at kunne virkeliggøre det ønskede projekt.
Til webinaret vil du få indblik i
- Planteskolernes perspektiv på den grønne trepart
- Krav til genetik afhængig af skovens formål
- Samspillet mellem lovgivning, myndighedsbehandling og de naturlige processer, som ikke altid harmonerer
Den grønne trepart
Den grønne trepart har indgået en aftale om en massiv omlægning af det danske areal, som bl.a. indeholder en køreplan for, hvordan alle 109 vandområder får det godt, at Danmarks skovareal kan forøges med 40 procent, og at der skabes markant mere plads til naturen og biodiversiteten.
Annoncering fortsætter under billedet...
Fremtidens arealkabale – hvad vil vi med land og vand?
Dette webinar er en del af webinarserien Fremtidens arealkabale – hvad vil vi med land og vand?
Her bliver vi klogere på, om vi kan få arealkabalen til at gå op, og hvad vi skal være opmærksomme på, når Danmarks arealer skal rumme mange mål for klima, miljø, biodiversitet, fødevareproduktion, friluftsliv, drikkevandsbeskyttelse og meget mere. Du finder mere information og tilmelder dig de andre webinarer her:
Hvem er Peter Ladegaard Jensen?
Peter Ladegaard Jensen er direktør i Johansens Planteskole og uddannet Skov- og landskabsingeniør med mange års erfaring med skov- og landskabsplanter, plantegenetik og planteproduktion, herunder tætte samarbejder med forvaltere af skovene og det åbne land.
Afbud
Bliver du forhindret i at deltage, vil vi gerne have dit afbud så hurtigt som muligt, og senest dagen før arrangementet. Dette er af hensyn til planlægning og så en anden kan få glæde af din plads.
Hvem er DM Bio?
DM Bio er et fagligt fællesskab, der vil udvide din horisont og inspirere til, at grønne fagligheder samles, vidensdeler og debatterer det, der rører sig. Fra natur, klima, miljø og bæredygtighed til by- og arealplanlægning, teknologi og fødevarer. DM Bio er et resultat af fusionen mellem DM, JA og DSL, som har samlet kræfterne for at bidrage til at forme fremtidens arbejdsmarked med viden i fokus.
Kontakt
Cathrine Norup
Møde- og kursussekretær, netværkskoordinator
cano@dm.dk
38 15 67 34