Dansk Magisterforening

Nu gør vi forskel på jer

Af Troels Kølln
Del artikel:

Redaktørens kommentar i anden udgave af Akademikerbladet 2024.

Vi har de seneste måneder kastet os over en helt særlig dansk succes på det danske arbejdsmarked: fleksjob.

Sidste år var 108.000 danskere ansat i fleksjob. Det er mennesker, der på grund af helbredet ikke længere kan arbejde fuldtid. Og selvfølgelig skal der være et alternativ til de mindst 37 timer om ugen, som de fleste af os lægger på arbejdspladsen. Virkeligheden er desværre også, at yderligere 30.000 personer har ret til at være med i fleksjobordningen, men ikke kan finde en arbejdsgiver, der vil ansætte dem.

"Folk tror, at vi er syge og kun kan lave kaffe," som cand.mag. Katrine Balslev-Pfeffer forklarer. Hun har startet netværket FleksAJob for akademikere i fleksjob – netop for at gøre op med den uvidenhed.

Serien om fleksjob har været en øjenåbner for mig som redaktør. Vores historier har affødt flere henvendelser fra jer medlemmer end nogen anden historie, jeg har været med til at formidle. I har bidraget med nye perspektiver, delt personlige erfaringer og været med til at formulere de kritiske spørgsmål, vi har stillet arbejdsgiverne. Alt det kan du læse mere om på akademikerbladet.dk/fleksjob.

Det viser mig, at vores journalistik for alvor tager fart, når vi inddrager jer medlemmer fra start til slut, og vi fortsætter i samme spor i dette blad. I artiklerne om kvinders overgangsalder har 14 af jer bidraget med korte, personlige fortællinger om, hvordan vi taler om den livsfase på en fornuftig måde på arbejdspladsen. I vores interviewrække om selvstændige er det også medlemmerne, der bærer historien.

På samme måde har flere af jer været med som de bærende kilder i vores nye undersøgelse Forældrebarometeret 2024, der stiller skarpt på det krydspres, som mange småbørnsforældre oplever, når de både skal være gode medarbejdere og gode forældre. Som teamleder Ann Højer Hoffmann, der er på forsiden, siger: "Der er vigtigt for mig, at jeg kan tale med min chef om, hvordan jeg prioriterer min tid og går til mine opgaver".

Apropos forsiden. Det er faktisk ikke jer alle, der ser Ann på forsiden. Andre vil møde naturspecialisten Katrine Turner. Vi har nemlig introduceret en særlig udgave til jer med en naturvidenskabelig, sundhedsvidenskabelig eller teknisk baggrund. Fremover vil en del af artiklerne i bladet være målrettet jer, mens resten af indholdet er det samme som for alle andre. Nu gør vi altså forskel på jer, og det er tænkt i samme ånd: At komme så tæt på jeres verden som muligt.

Har du ris, ros eller ideer? Så skriv til mig på tko@dm.dk.