Dansk Magisterforening

Praktikanten blev rådgiver, inden specialet var skrevet

Andreas Eggert Jensen er den første til at gå direkte fra praktikant i konsulenthuset Szpirt & Company til en ansættelse som advisor. © Foto: Jeanne Kornum

Del artikel:

Andreas Eggert Jensen har aldrig haft en karriereplan eller opstillet konkrete mål for, hvad han ville opnå med sin filosofi­uddannelse. Alligevel har han taget et karrieremæssigt kvantespring, allerede inden han afleverer sit speciale til sommer.

Andreas Eggert Jensen er netop kommet hjem fra Algeriet, hvor han for første gang på egen hånd har rådgivet en stor klient. Det gav ham lidt sommerfugle i maven – men på den gode måde.

Andreas Eggert Jensen har aldrig haft en karriereplan eller opstillet konkrete mål for, hvad han ville opnå med den filosofi­uddannelse, han tog hul på i 2019 på Aarhus Universitet.

Alligevel har han taget et karrieremæssigt kvantespring, allerede inden han afleverer sit speciale til sommer.

Som den første nogensinde er Andreas Eggert Jensen gået direkte fra at være praktikant i Szpirt & Company til at blive ansat som advisor i konsulenthuset, der arbejder med politisk interessevaretagelse, strategisk kommunikation og forretningsudvikling. I det næste halve år skal han fungere som rådgiver på deltid, samtidig med at han skriver sit speciale.

© Foto: Jeanne Kornum

Helt lavpraktisk hjalp Andreas Eggert Jensen til en start med at læse korrektur på skriftlige leverancer, udarbejde PowerPoints og forberede præsentationer for kunder. Ret hurtigt begyndte han selv at skrive, udvikle indhold og gennemføre interessentanalyser.

Han har også spillet en væsentlig rolle i den såkaldte ‘public affairs-træning’, hvor han sammen med kunder træner argumentationen og lægger en strategi før et møde med en vigtig interessent/stakeholder.

At studiet fra start var lystbetonet og motiveret af de intellektuelle udfordringer, er en pointe i sig selv for den 26-årige filosof fra Karlby på Djursland. Når først man er tændt på sit fag, skal man nok også blive god til det.

Når først man er tændt på sit fag, skal man nok også blive god til det

Først da bacheloren var i hus, begyndte han at gøre sig
tanker om det arbejdsliv, der rykkede tættere på. Han blev enig med sig selv om, at praktik var en måde at prøve sig selv af på – og så fik Szpirt & Company en ansøgning.

Gennem studierne i filosofi er Andreas Eggert Jensen blevet trænet i at tænke, tage vanskeligt tilgængelig information ind, forstå mekanismer, se systemer og sammenhænge. Ikke mindst har han lært at bygge en argumentation op. Mange misforståelser opstår, fordi folk ikke taler ordentligt sammen, siger han. Dialog og klar kommunikation er selve kernen i mange af de opgaver, et internationalt konsulenthus løser.

Andreas Eggert Jensen har en god selvtillid og er selvfølgelig lidt stolt over, at Szpirt & Company helt har sprunget juniorkategorien over og givet ham en stilling som advisor. Han har en ydmyg tilgang til jobbet, men der er heller ingen grund til at sætte ‘de meget voksne’ på en piedestal.