Dansk Magisterforening

Tayo er eneste politiker i DM Pensionist – så hvad gør hun nu?

© Foto: Privat

Af Troels Kølln
Del artikel:

Der er kun ét bestyrelsesmedlem i DM Pensionist. Alligevel er fremtiden lys for pensionisternes faglige fællesskab, siger Tayo Lill Andreasen.

Tayo, hele den øvrige bestyrelse i DM Pensionist trak sig, et års tid efter at du blev valgt ind for første gang. Du er nu det eneste bestyrelsesmedlem. Hvad skete der?

Da jeg kom ind i bestyrelsen, ville jeg gerne have noget fornyelse. Men alt, hvad jeg foreslog, blev stemt ned af de to øvrige bestyrelsesmedlemmer. Det begyndte at gå skævt, da jeg stillede spørgsmål til budgettet, som var uigennemskueligt. Efter nogen tid modtog jeg et brev fra de to andre, hvori de skrev, at samarbejdet med mig ikke fungerede. Derfor havde de truffet beslutning om, at de ville bede mig trække mig fra bestyrelsen. Jeg tænkte over det et par timer og skrev tilbage: Jeg kan kun beklage, at I ikke vil samarbejde, og hvis I ikke vil det, må I trække jer selv. Det gjorde de så.

Hvad skal der ske for DM Pensionist nu?

Vi må slå en streg i sandet og lægge de gamle uoverensstemmelser bag os. Nu skal vi se på vores image og identitet: Hvordan bidrager vi konstruktivt til medlemmerne? Hvordan kan vi bidrage til fællesskabet?

Det handler blandt andet om at få ryddet op i strukturen og grundlaget for pensionistsektionen. Den nuværende har givet for meget anledning til polemik, misforståelser og en rigtig træls identitet.

Jeg har i tæt samarbejde med DM’s ledelse og i dialog med de lokale afdelinger udviklet en ny gennemskuelig budgetmodel med en retfærdig fordelingsnøgle. De lokale afdelinger har nu hver deres budget, og så kan de vælge at gøre det, de vil, med pengene. Samtidig er de lokale afdelinger ved at få samme vedtægter, og de vil derved blive en integreret del af DM.

Det lyder meget teknisk …

Ja, det er røvkedeligt. Men det er sindssygt vigtigt, at der er en god, transparent struktur og økonomi. Ellers ender bestyrelsesarbejdet med vuggestueslagsmål om, hvordan pengene skal fordeles mellem forskellige lokalafdelinger, og med tekniske spørgsmål om fx GDPR og forskellige vedtægter og uens navne. Nu kan vi fokusere på at udvikle noget stærkt indhold til medlemmerne.

Hvad er dit drømmescenarie? Hvad skal DM Pensionist tilbyde medlemmerne fremover?

Pensionistsektionen skal moderniseres – på linje med den forandring, DM har gennemgået under Camilla Gregersen. DM Pensionist har stået lidt uden for foreningen før – nu skal vi byde os til med konstruktive indspark til, hvordan vi kan være med til at støtte og udvikle DM.

Kan du klare alt det som ene kvinde i bestyrelsen?

Jeg ser med stor glæde frem til, at vi kan supplere bestyrelsen med medlemmer fra Kultur og Information, der fusionerer med DM snart. Jeg har selv nogle konkrete ideer til nye kulturelle og sociale aktiviteter – og ikke mindst hvordan vi udnytter de digitale muligheder – men jeg vil gerne vente med at lægge mig for meget fast på det konkrete. De skal også have mulighed for at komme ind og sætte dagsorden med fokus på mer’ for fler’.

 

Tayo Lill Andreasen

Født 1953 i Esbjerg. Bor i dag i Risskov i Aarhus.

Cand.mag. i historie og samfund fra Aarhus Universitet.

Har særligt arbejdet med EU-policy for Århus Amt/Region Midtjylland.

Har opbygget EU-forskernetværk og står for koordinering af EU-forskningsprojekter.

Har været TR i Århus Amt og Region Midt.

Stiller op til europaparlamentsvalget i 2024 sammen med Niels Fuglsang, MEP for Socialdemokratiet i Region Midt.