Dansk Magisterforening

DM Akademikerbladet nr. 7, 2021

Efteruddannelse og kompetenceudvikling

Download magasin

Praktikstedet ringede: Fra "udkanten af arbejdsmarkedet" til museumsleder

Christian Toftgaard er blevet museumsinspektør og daglig leder af den selvejende institution Sea War Museum Jutland i Thyborøn.

Har man nogen reel indflydelse på sit pensionsselskab?

Har bestyrelsesmedlemmer reel indflydelse på investering og strategi i pensionsselskabet?

Faste elementer

5 megatrends definerer arbejdsmarkedet i fremtiden

Hvert femte akademiske jobopslag nævner i dag den grønne omstilling – en af flere akademiske megatrends, der er værd at studere, før du vælger efteruddannelse.

Grøn efteruddannelse

Tre unge akademikere er taget på klimaakademi for at efteruddanne sig til den grønne omstiling. Det handler om langt mere end karrieren. Bæredygtighed skal gennemsyre både job og privatliv.

Fremtidens humanist er en doven perfektionist

Erhvervslivet råber det, og politikerne stemmer i. Vi skal være digitale! Men hvad er det egentlig, du skal kunne for at være en højtuddannet digital superbruger?

Chefer: Det skal du vide, før du vælger efteruddannelse

Skal du lade de akademiske megatrends diktere dit næste kursus eller kun gå efter lyst? Vi spørger fire arbejdsgivere.

Kommunalt ansatte får flere penge til efteruddannelse

Som offentligt ansat kan du fra næste år søge op til 50.000 kr. til efteruddannelse.

Employability: Ville du få dit job, hvis du søgte det i dag?

Få styr på din markedsværdi. Employability giver friheden til at vælge en karrierevej, der giver mening for dig.

Løstansat og selvstændig: Jeg savner mulighed for efteruddannelse

I Christian Eimings karriere har efteruddannelse været en by i Rusland. Folk i atypiske ansættelser har dårlige muligheder for efteruddannelse og skal prioriteres i langt højere grad, mener formand.

Efteruddannelse

Valg i DM: Skal jeg stemme? Maya tager stilling

Er det vigtigt at stemme til valget i DM? Gør det overhovedet en forskel? Vi har fået et nyt medlem, der intet kendte til valget på forhånd, til at tage stilling.

Her er kandidaterne til valget i DM

68 kandidater kæmper om 15 pladser i DM’s hovedbestyrelse. Vi har interviewet alle listerne, så du kan vurdere, hvem der fortjener din stemme.

Store dilemmaer venter DM’s nye politikere

Et nyt hold af DM-politikere bliver snart valgt til at lede DM sikkert ind i fremtiden. Det er ikke nogen nem opgave, for den moderne fagforening har mange udfordringer og dilemmaer at løse, siger to eksperter.

Her er din nye, gamle formand

Camilla Gregersen stiller op til formandsvalget uden modkandidat og er derfor garanteret sit tredje valg. Vi har talt med hende om forandringer, fællesskab og fremtidens udfordringer.

Hvem er vi i DM?

DM har rundet 60.000 medlemmer, der arbejder i et utal af forskellige job og brancher. Så hvem er du egentlig i fagligt fællesskab med? Vi er dykket ned i medlemskartoteket for at finde den gennemsnitlige DM’er.

Valg i DM

Aka-hvaffornoget?

Akademiker, ph.d., kommunikation. Der er mange fine ord i de højtuddannedes hverdag, men hvad betyder de egentlig, hvis man spørger et barn? Anna på 12 år fra Hedehusene har to akademikerforældre. Vi har bedt hende forklare, hvad det går ud på.

I 12 år var studerende tvunget til at betale ulovligt studiegebyr. Nu skal uddannelsen betale 15 millioner tilbage

Efter hård kritik fra tilsynsmyndighederne skal VIA tilbagebetale de penge, som den ulovligt har opkrævet fra studerende igennem 12 år, vurderer professor.

Rikke er gået fra akademiker til købmand

Rikke Pape Thomsen har vendt det akademiske arbejdsmarked ryggen. Hun har åbnet en købmandsbutik, og her bestemmer hun egenrådigt. For nu.

Nyheder