Dansk Magisterforening

Pensionsformand i en sidste appel: Brug din stemme

Egon Kristensen

"Når vi har den bedste pension for øje, skal vi tænke langsigtet og kigge både 10, 20 og 30 år ud i fremtiden", skriver Akademikerpensions afgående formand Egon Kristensen. Medlemmer kan stemme til bestyrelsesvalget frem til 9. december 2021. © Foto: Akademikerpension.

Debat
Af Egon Kristensen
Del artikel:

Der er bestyrelsesvalg i Akademikerpension og to medlemmer af DM stiller op til valget om at stå i spidsen for forvaltningen af milliarder af pensionskroner. Og den afgående formand har en sidste opfordring: Deltag nu i valget.

Efter fem år som formand har jeg besluttet, at det er tid til at gå på pension. Jeg har siddet i bestyrelsen siden 2013 og har været bestyrelsesformand siden 2016. Det betyder, at der med sikkerhed kommer mindst ét nyt medlem i bestyrelsen, når pensionskassens medlemmer skal vælge to medlemmer til bestyrelsen i det igangværende bestyrelsesvalg.

Det hænder, at der er nogen, der mener, at jeg og bestyrelsen opfører os som politikere, når vi har fokus på at investere ansvarligt. Det er jeg uenig i. Med penge følger ansvar, og med 150 milliarder kroner følger et stort ansvar. Derfor har vi klare holdninger til, hvordan vi skal sikre vores medlemmer den bedste pension. Når vi har den bedste pension for øje, skal vi tænke langsigtet og kigge både 10, 20 og 30 år ud i fremtiden.

Det nytter ikke noget kun at kigge på vores forretning og afkast her i 2021. Verden kommer til at forandre sig meget, når vi kigger frem mod 2030 og 2050. Den fremtid har vi allerede i kikkerten, når vi investerer og presser på for ansvarlighed. Klimaet og grønne investeringer fylder meget og vil komme til at fylde endnu mere i de kommende årtier. Derfor er jeg stolt af, at jeg kan forlade formandsposten med næsten en fordobling af vores mål for grønne investeringer. Jeg er også stolt af, at alle 150.000 medlemmer fra 2009 til 2020 har fået et årligt gennemsnitligt afkast på 8,9 procent. Et afkast, der er opnået på et ansvarligt grundlag. For pension handler om at gøre det godt i mange år – og det har AkademikerPension gjort.

Min sidste appel til jer alle sammen er: Brug din stemme til det igangværende bestyrelsesvalg

Egon Kristensen, afgående formand for Akademikerpension

Jeg håber, at pensionskassen også i fremtiden vil være dagsordensættende, og det er vigtigt, at vi har en stærk og visionær bestyrelse. Så min sidste appel til jer alle sammen er: Brug din stemme til det igangværende bestyrelsesvalg. Sidste chance for at stemme er torsdag den 9. december. Du stemmer ved at bruge det link, du har fået i eBoks eller på AkademikerPensions hjemmeside.

Valg i Akademikerpension

I efteråret 2021 er der valg til Akademikerpensions bestyrelse, hvor to kandidater skal vælges blandt de 150.000 medlemmer.

12 personer stiller op - 2 af dem er DM'ere.

De nye bestyrelsesmedlemmer tiltræder den 1. januar 2022 og sidder i en fire-årig periode. Afstemningen er i gang og kører frem til den 9. december kl. 18.00.

Medlemmer af Akademikerpension har modtaget et valgbrev i e-Boks med et direkte link til valgmodulet. Du kan også afgive din stemme på akademikerpension.dk.