Dansk Magisterforening

Professionshøjskole hyrer eksterne eksperter efter historier om frygtkultur

Diana Mose Olsen

"Det er rigtigt skidt, at så mange ansatte har så dårlige oplevelser med at gå på arbejde. Sådan skal det ikke være," siger Diana Mose Olsen, der er bestyrelsesformand i UC SYD og medlem af Esbjerg byråd for SF. © Foto: Esbjerg Kommune

Professionshøjskoler og erhvervsakademier
Del artikel:

"Beskrivelserne af en frygtkultur er nye for os, og det skal vi til bunds i," siger bestyrelsesformand på UC SYD, Diana Mose Olsen.

Arbejdsmiljøet skal kulegraves af eksterne eksperter, og APV’en fremskyndes blandt de 600 ansatte i Sydjyllands største uddannelsesinstitution.

Det står klart, efter at bestyrelsen i UC SYD i går holdt et daglangt bestyrelsesmøde, hvor også Akademikerbladets artikel om problemerne blev drøftet.

I artiklen beskriver en række nuværende og tidligere ansatte i UC SYD, hvordan en frygtkultur og et enormt arbejdspres er ved at skubbe dem ud over kanten. Og DM har fået usædvanligt mange henvendelser fra medarbejdere, der ”oplever et øget arbejdspres, et hårdt arbejdsmiljø, og at de har en ledelse, de ikke stoler på."

Indtil videre har rektor Alexander von Oettingen og den øvrige ledelse bestyrelsens fulde opbakning. Men medarbejderne skal ikke være i tvivl om, at problemer med deres trivsel tages dybt alvorligt.

Det siger bestyrelsesformand Diana Mose Olsen.

”Det er rigtigt skidt, at så mange ansatte har så dårlige oplevelser med at gå på arbejde. Sådan skal det ikke være. Derfor er planen nu at fremskynde APV’ en og sætte en ekstern undersøgelse i gang, så vi kan få et klarere billede af, hvor problemerne ligger, og hvordan vi kan gøre noget ved det,” siger hun.

Bestyrelsen har fortsat tillid til rektor

I forvejen har bestyrelsen fået en del henvendelser fra bekymrede medarbejdere om, at arbejdspresset er massivt, og at besparelserne går ud over både arbejdsmiljø og uddannelseskvalitet, fortæller hun.

”Men beskrivelserne af en frygtkultur er nye for os, og det skal vi til bunds i. Det ligger os stærkt på sinde, at hverdagen skal være tålelig, også i tider hvor vi bliver presset udefra af færre studerende og dårlig økonomi,” siger Diana Mose Olsen.

Hun vil ikke forholde sig til den alvorlige kritik af ikke mindst Alexander von Oettingen, der af både nuværende og tidligere medarbejdere beskrives som en utilregnelig og ilter rektor, der råber ad sine medarbejdere og kalder dem dumme, som Akademikerbladet kunne fortælle i går. 

Samtidig udtrykker flere undren over, at ledelsen ikke selv er blevet berørt i de massive sparerunder, UC SYD har været igennem.

Det er jo ikke skåret i granit, at ledelseslaget skal forblive uændret samtidig med, at UC SYD bliver mindre

Diana Mose Olsen, bestyrelsesformand i UC SYD

Den samlede bestyrelse har fortsat tillid til både Alexander von Oettingen og den øvrige ledelse i UC SYD, medmindre andet kommer frem, lyder det fra bestyrelsesformanden.

”Jeg går ikke ind i en persondiskussion. Men bestyrelsen har bedt direktionen om at kigge på den nuværende struktur og komme med vurderinger af, om der er noget, der skal ændres i organisationen," siger Diana Mose Olsen.

"Det er jo ikke skåret i granit, at ledelseslaget skal forblive uændret samtidig med, at UC SYD bliver mindre, og man kan let stirre sig blind. Derfor skal vi have øjne på organisationen udefra."