Dansk Magisterforening

Kendt professor har meldt sig ud af DM efter 30 år

Professor Anja C. Andersen er et af DM's mest profilerede medlemmer. Nu har hun meldt sig ud på grund af håndteringen af sagen om dårligt arbejdsmiljø i DM's sekretariat. © Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Del artikel:

Flere fremtrædende medlemmer sætter nu spørgsmålstegn ved den måde, hovedbestyrelsen og ledelsen har håndteret sagen om dårligt arbejdsmiljø i DM’s sekretariat.

Professor Anja C. Andersen er en af Danmarks mest kendte forskere og på mange måder et af DM’s mest profilerede medlemmer.

Astrofysikeren har tidligere modtaget DM’s forskningspris og bliver jævnligt inviteret med som prominent oplægsholder til foreningens arrangementer. Da hun blev ført bag lyset i satireprogrammet Ellen Imellem på DR, nedsatte Camilla Gregersen en task force. DM tog ikke bare sagen i Pressenævnet, men producerede også hundredvis af t-shirts med Anja C. Andersens ord: ”Viden er fandeme ikke et synspunkt”.

Men efter 30 år er det nu slut med det tætte bånd mellem Anja C. Andersen og DM. Hun har ”i fortvivlelse” meldt sig ud af sin fagforening, fordi hun savner en klar melding fra både hovedbestyrelsen og ledelsen i sagen om dårligt arbejdsmiljø på sekretariatet.

Hun sendte den 24. juli en mail til hovedbestyrelsen, hvor hun efterlyste mere information om sagen, herunder offentliggørelsen af DM’s arbejdspladsvurderinger (APV). Men hun har ikke modtaget et svar på mailen, siger hun.

”Hvad som helst havde været nok – det havde været fint at skrive ’tak for henvendelsen, vi arbejder på højtryk og har ikke tid til at svare individuelt'. Den manglende kommunikation og sådan noget som hemmeligholdelsen af den tilsyneladende famøse APV gør ingen klogere og fører bare til alle mulige kedelige konspirationsteorier,” siger Anja C. Andersen.

Hun står ikke alene med sin kritik. Akademikerbladet har fået indsigt i en række mails til hovedbestyrelsen fra tillidsrepræsentanter på nogle af DM's største arbejdspladser. De er ikke kun kritiske over for den måde, der er blevet kommunikeret om sagen, men også hvordan forpersonen er blevet behandlet.

”Vi opfordrer indtrængende hovedbestyrelsen til at arbejde for, at DM’s ledelse tager arbejdstøjet på og reelt får løst problemerne, og at forpersonen kan genoptage sit arbejde,” lød det i en mail fra Anita Kildebæk Nielsen, der er fællestillidsrepræsentant for cirka 1700 administrative akademikere på Københavns Universitet

Udmeldinger undrer

Det, der internt i DM er blevet døbt ’Arbejdsmiljøsagen’, blev kendt i offentligheden, da forperson Camilla Gregersen valgte at gå på selvbetalt orlov før sommerferien.

”Baggrunden er, at vores seneste APV i DM viser udfordringer i samarbejdet mellem medarbejderne og den politiske ledelse. Det har jeg som forperson en central rolle i, og det tager jeg meget alvorligt. Intet ligger mig mere på sinde, end at DM’s medarbejdere har et godt og trygt arbejdsmiljø,” skrev Camilla Gregersen i juni måned på LinkedIn.

Dagen efter fortalte medarbejdernes arbejdsmiljørepræsentant så, at problemerne med arbejdsmiljøet er knyttet til Camilla Gregersens ledelse. Hun har talt grimt om medarbejderne, og arbejdsforholdene har i nogle tilfælde været så grelle, at ansatte er blevet sygemeldt eller har opsagt deres arbejde på grund af deres relation til forpersonen, lød det.

I Akademikerbladet bekræftede DM’s direktør, Lau Svendsen-Tune, ”at samarbejdet med Camilla ikke er godt nok. Det er også det, vi hører fra de tillidsvalgte”.

I samme artikel udtalte næstforperson Sune Bach, at når APV’en ”viser en udfordring i samarbejdet mellem den politiske ledelse og medarbejderne, så er Camilla en del af det problem, i og med at hun som forperson er en meget central del af det politiske niveau.”

Det er blandt andet den række af udtalelser, der undrer Anja C. Andersen. 

Hun tror, at Camilla Gregersen blevet tillagt for meget ansvar for det dårlige arbejdsmiljø, og at hverken hovedbestyrelsen eller ledelsen i sekretariatet har formået at understøtte hende i sin stilling som forperson.

”Den slags problemer er sjældent så ensidige at de udelukkende opstår og vedligeholdes med udgangspunkt i en enkelt person. Der er ofte en hel kultur, hvor flere personer er bærer af kulturen,” siger Anja C. Andersen.

”Det kan umiddelbart se ud som om, Camilla Gregersen er blevet smidt under bussen, og at man bare har syntes, at hun er pisseirriterende,” siger Anja C. Andersen.

Hele sagen lider af mangel på reel kommunikation til mig og resten af DM’s medlemmer

Professor Anja C. Andersen

Hun stemte på Camilla Gregersen som forperson for DM, fordi hun er en ildsjæl og havde en forventning om, at sekretariatet ville støtte op om det.  

”Hun brænder og løber hurtigt, hvilket er vigtigt i hendes arbejde som forperson, men den slags mennesker – jeg selv inkluderet – er ikke altid nødvendigvis lette at administrere. Organisationen skal derfor være gearet og parate til at hjælpe og understøtte den demokratisk valgte forperson,” siger Anja C. Andersen.

”Hvis nogen mener, jeg har stemt forkert, da jeg stemte på hende, så er der brug for, at det bliver kommunikeret ud til mig. Men hele sagen lider af mangel på reel kommunikation til mig og resten af DM’s medlemmer,” siger hun og tilføjer:

”Jeg er lige nu dybt bekymret over det demokratiske aspekt af min fagforening.”

"Målet er, at alle tager et fælles ansvar"

Kritikken blev sendt til hovedbestyrelsen på et tidspunkt, hvor den daværende næstforperson, Sune Bach, fungerede som forperson for DM.

I august trådte Sune Bach imidlertid tilbage som næstforperson, og han ønsker ikke at kommentere sagen i dag. Han henviser i stedet til Anders Dalsager og Britt Vodstrup Andersen, der siden er blevet valgt til at dele posten som næstforperson.

”Som nyvalgte næstforpersoner er vi enige i, at samarbejdsproblemer er komplekse, og at arbejdsmiljøproblemer lige præcis er en fælles udfordring. Det er med den tilgang, vi nu tager fat på næstforpersons-opgaverne i DM. Vi vil være med til at sikre, at vores fagforening kommer videre,” skriver de to i et fælles skriftligt svar til Akademikerbladet.

”Hovedbestyrelsen har virkelig ikke ønsket, at enkeltpersoner skulle tillægges hele ansvaret for situationen. Forretningsudvalget og hovedbestyrelsen har lige fra det øjeblik, man blev gjort opmærksom på problemernes omfang, arbejdet for fælles løsninger på arbejdsmiljøudfordringerne. Målet har været, at alle parter i sagen tager et fælles ansvar,” skriver de nuværende næstforpersoner.

Målet har været, at alle parter i sagen tager et fælles ansvar

Anders Dalsager og Britt Vodstrup Andersen, næstforpersoner i DM

Direktør for DM, Lau Svendsen-Tune, er ked af, at hans kommentarer i medierne bliver tolket af medlemmerne som negative, skriver han til Akademikerbladet.

”Udtalelserne blev givet i forlængelse af, at Camilla valgte at gå på orlov, og jeg er ked af, at mine udtalelser bliver tolket, som du beskriver. For mig er der ingen tvivl om, at arbejdsmiljøproblemer er et fælles ansvar,” skriver Lau Svendsen-Tune.

”Når Camilla valgte at gå på orlov, var det netop for at give den nedsatte arbejdsgruppe med politikere fra Hovedbestyrelsen, tillidsvalgte og ledelsen mulighed for at arbejde på de løsninger, der kunne sikre det gode samarbejde fremadrettet.”

Medlemmerne spørger, om arbejdsmiljøet ikke i høj grad er direktionens ansvar, og om det i så fald kan passe, at Camilla Gregersen bærer hovedansvaret for problemerne. Hvad er dit svar på det spørgsmål?

”Igen, der er ingen tvivl om at arbejdsmiljøproblemer er en fælles udfordring. Det har det været igennem hele forløbet, og jeg er ked af, at jeg som direktør ikke har lykkedes med at bane vejen for at samarbejdsproblemerne er blevet løst. Jeg har ikke været tilstrækkeligt opmærksom på dybden af samarbejdsproblemer med den mindre gruppe medarbejdere, som har været særligt berørt. Og jeg ved, at Camilla er ked af, at der er nogle medarbejdere, som ikke har trivedes i samarbejdet med hende,” skriver Lau Svendsen-Tune og henviser til et interview i fagmediet A4.

Akademikerbladet har stillet både DM’s næstforpersoner og direktør en række andre spørgsmål. Deres fulde svar på kritikken kan læses nederst i artiklen.

”Det er absurd og under al kritik”

Anja C. Andersen er ikke det eneste medlem, der har kontaktet DM’s hovedbestyrelse med frustration og undren over sagen.

”Det er absurd og under al kritik. Hovedbestyrelsen tager ikke sine ambassadører alvorligt,” siger Anita Kildebæk Nielsen, der er fællestillidsrepræsentant for cirka 1700 administrative akademikere på Københavns Universitet, der er DM’s største arbejdsplads.

Hun og otte andre tillidsrepræsentanter fra Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Danmarks Tekniske Universitet sendte den 15. juni en ”bekymringshenvendelse” til DM’s hovedbestyrelse.

I henvendelsen, som Akademikerbladet har fået indsigt i, understreger afsenderne, at politikerne i DM ”soleklart” skal opføre sig ordentligt overfor de ansatte. De udtrykker imidlertid også bekymring for, at ansvaret for det dårlige arbejdsmiljø placeres hos forperson Camilla Gregersen.

”Ledelsens udtalelser i medierne tegner et uheldigt billede, hvor det bliver fremstillet, som om det kun er forpersonen, der er eller har været problemer omkring; men der er flere sider i et samarbejde,” lyder det fra tillidsrepræsentanterne.

”Vi håber, at både APV og handleplanen offentliggøres, og at de centrale chefer er i stand til at gøre rede for, hvordan der er arbejdet med APV’ens resultater, og hvad deres rolle er,” lyder det i henvendelsen.

Tillidsrepræsentanterne er bekymrede for, at sagen kan skade DM’s mulighed for at konkurrere med især Djøf og IDA.  

”Vi opfordrer indtrængende hovedbestyrelsen til at arbejde for, at DM’s ledelse tager arbejdstøjet på og reelt får løst problemerne, og at forpersonen kan genoptage sit arbejde,” fortsætter mailen.

Trods henvendelsens alvor kom der intet svar fra hovedbestyrelsen. Efter at have set nye historier om sagen i TV2 og Berlingske, sendte Anita Kildebæk Nielsen så endnu en mail den 18. juli. 

”Jeg har efterhånden svært ved som tillidsvalgt fortsat at bakke op om min fagforening, når den opfører sig lige så uprofessionelt og strudseagtigt, som de arbejdsgivere, vi som fagforening og tillidsvalgte hele tiden kæmper med i arbejdsmiljøsager,” skrev hun.

 

Det er pinligt at skulle være repræsentant for DM

Anita Kildebæk Nielsen, fællestillidsrepræsentant på KU

Samme aften kom så fem linjer retur fra den fungerende forperson, Sune Bach.

”Allerførst skal vi beklage det sene svar. Der har været, og er fortsat, mange udfordringer, som vi arbejder med. Men tak for jeres henvendelse og for at dele de væsentlige bekymringer og overvejelser, som I gør jer, med os i hovedbestyrelsen. Vi tager jeres input med i det videre arbejde. Vi vil også bestræbe os på at producere mere udfoldet medlemskommunikation, så snart det er muligt,” lyder det i mailen fra Sune Bach. 

Det kalder Anita Kildebæk Nielsen for et ”sent, modvilligt og helt igennem intetsigende svar”, skriver hun i en ny mail til samtlige medlemmer af hovedbestyrelsen, hvor hun igen efterspørger offentliggørelsen af de to APV’er og tilhørende handleplaner samt indblik i hovedbestyrelsen planer for at forbedre samarbejdet mellem de politisk valgte og sekretariatet.

”Hvordan arbejder Hovedbestyrelsen konkret på at skabe bedre forståelse i DM for, hvad det vil sige at være ansat i en politisk organisation,” spørger hun blandt andet.

Den mail er ikke blevet besvaret, siger Anita Kildebæk Nielsen, der understreger, at hendes opfølgende mails er udtryk for egne holdninger, ikke nødvendigvis alle underskriverne af den første henvendelse.  

”Der er en modsætning mellem det, jeg gør i mit arbejde som tillidsrepræsentant og det, DM selv gør. Det er pinligt at skulle være repræsentant for DM,” siger Anita Kildebæk Nielsen nu til Akademikerbladet.

Hun påpeger, at DM ”nærmest forsvandt” hen over sommeren efter forpersonens orlov.

”Hverken hovedbestyrelsen eller forretningsudvalget overtog Camilla Gregersens rolle. Der har været masser af sager hen over sommeren, hvor DM burde have markeret sig. Vi blotter vores flanke,” siger Anita Kildebæk Nielsen.

Hun er heller ikke tilfreds med hovedbestyrelsens ageren over for ledelsen i DM.

”Vi er som medlemmer ikke blevet kommunikeret med om sagen, og derfor har jeg svært ved at vurdere, hvad hovedbestyrelsen har gjort for at lægge et pres på ledelsen for at løse problemerne. Men derfra hvor jeg står, virker det ikke, som om det har været tilfældet i tilstrækkelig grad,” siger hun.

Hovedbestyrelsen undergraver en tillidsfuld relation mellem fagforeningens ambassadører og forbundet

Anita Kildebæk Nielsen, fællestillidsrepræsentant på KU

Hun finder i det hele taget manglen på kommunikation om arbejdsmiljøet på sekretariatet dybt problematisk. Hun pointerer, at selv om DM nu har offentliggjort den seneste APV, så savner hun stadig de tidligere arbejdspladsvurderinger og handleplaner, der skulle gøre op med problemerne. 

Og så er APV’en gemt godt væk på hjemmesiden, bemærker hun. Her skal man under fanen ’Kontakt’ klikke på ’Om medarbejderne’, før et yderligere klik på ’APV’ nederst i en menu fører til en ny side, hvorfra APV’en kan downloades.

”DM arbejder for, at vores medarbejderes arbejdspladser skal lægge deres arbejdspladsvurderinger ud, men det kan vi så tilsyneladende ikke selv efterkomme på vores eget sekretariat. Det er pinligt, at man ikke er konsistent i forhold til at gøre det, man selv vil have andre til at gøre.”

Det er ifølge Anita Kildebæk Nielsen derfor svært at forsvare DM. Hun overvejer nu at skifte fagforening.  

”Vi bliver ikke taget alvorligt. Det er os tillidsrepræsentanter der skal repræsentere DM - også over for folk, der kan tænkes at melde sig ind. Jeg synes, hovedbestyrelsen undergraver en tillidsfuld relation mellem fagforeningens ambassadører og forbundet.”

Sådan svarer de nuværende næstforpersoner på kritikken

Følgende er de fulde svar på Akademikerbladets spørgsmål til DM’s nuværende næstforpersoner, Anders Dalsager og Britt Vodstrup Andersen.

De medlemmer, jeg har talt med, mener, at arbejdsmiljøet i sekretariatet i lige så høj grad er ledelsens ansvar som forpersonens. De skriver, "alt ansvaret for problemerne i medierne og måske også internt lægges på én person, på trods af at vi som fagforening udmærket ved, at så enkle er samarbejdsproblemer aldrig". Hvad siger I til den kritik?

”Som nyvalgte næstforpersoner er vi enige i, at samarbejdsproblemer er komplekse, og at arbejdsmiljøproblemer lige præcis er en fælles udfordring. Det er med den tilgang, vi nu tager fat på næstforpersons-opgaverne i DM. Vi vil være med til at sikre, at vores fagforening kommer videre.”

Har hovedbestyrelsen bidraget til, at Camilla Gregersen er blevet tillagt et for stort et ansvar for situationen?

”Hovedbestyrelsen har virkelig ikke ønsket, at enkeltpersoner skulle tillægges hele ansvaret for situationen. Forretningsudvalget og hovedbestyrelsen har lige fra det øjeblik, man blev gjort opmærksom på problemernes omfang, arbejdet for fælles løsninger på arbejdsmiljøudfordringerne. Målet har været, at alle parter i sagen tager et fælles ansvar.”

Et af medlemmerne opfordrer hovedbestyrelsen "til hurtigst muligt at få fastlagt rammer for, hvor forperson og næstforperson støttes en anden gang i lignende situationer." Hvad siger I til den opfordring?

”Som nye næstforpersoner er vi ret glade for medlemmets budskab, for vi er langt hen ad vejen enige. Hovedbestyrelsen har tidligere drøftet, hvordan medlemsvalgte kan støttes. Og på næste møde vil vi foreslå hovedbestyrelsen, at tre processer bliver videreført og igangsat: Dels en proces, hvor vi fortsat følger og styrker arbejdsmiljøet, dels en proces, hvor vi evaluerer det forløb, der har været, og endelig en proces, hvor vi fra de medlemsvalgtes side udvikler en række tydelige, almene retningslinjer for, hvordan vi i DM arbejder sammen, og hvordan politisk valgte kan søge støtte.”

De medlemmer, jeg har talt med, efterlyser en mere klar kommunikation fra Hovedbestyrelsen. For en gruppe tillidsrepræsentanter gik der over en måned, før de fik svar, og først efter en opfølgning på den oprindelige henvendelse. Et andet medlem har slet ikke fået svar. Hvordan kan det være?

”Vi er helt nyvalgte næstforpersoner. Og vi tager nu ansvar for, at alle, der har henvendt sig til hovedbestyrelsen, får svar. Vi har allerede personligt kontaktet flere af medlemmerne, der har skrevet, efter vores tiltræden her i september. Det ser vi som en vigtig forpligtelse for os som medlemsvalgte. Og hverken vi eller hovedbestyrelsen mener, at medlemmerne er blevet svaret hurtigt nok.

Hvad hovedbestyrelsen angår, så er det dog vigtigt at understrege, at den hele vejen igennem har taget medlemmernes henvendelser meget alvorligt. Men netop derfor, og fordi arbejdsmiljø-udfordringerne er komplekse, så har hovedbestyrelsen søgt at undgå forhastede svar til brevene. I stedet har hovedbestyrelsen ønsket at vente, til der var mere viden til rådighed. Næsten alle i hovedbestyrelsen har været tillidsvalgte, og ved, at korrekt information er afgørende i meget følsomme sager.”

Gruppen af tillidsrepræsentanter skrev til hovedbestyrelsen, at "det kunne være værd at overveje, om der i sekretariatet er opstået en uklarhed omkring DM's rolle som politisk organisation, hvor sekretariatet understøtter det politiske arbejde, mens politikerne fastlægger foreningens linje." Hvad er din vurdering af det?

”Vi vil virkelig gerne undgå at komme med spekulationer om, hvordan tingene fungerer i DM. Men som nye næstforpersoner arbejder vi for, at der skal skabes tydeligere retningslinjer for den måde, DM fungerer som politisk styret organisation. Det er noget, som både vi medlemsvalgte og DM’s medarbejdere har efterlyst tidligere, og det er en enormt stærk ambition for vores arbejde som næstforpersoner. Derfor foreslår vi på hovedbestyrelsens næste møde, at DM igangsætter en proces, hvor vi udvikler endnu tydeligere principper og retningslinjer for samspillet i organisationen.”

I brevet til hovedbestyrelsen kritiserer tillidsrepræsentanterne, at APV og handlingsplaner ikke blev lagt frem med det samme, "på trods af, at DM som fagforening går ind for åbenhed omkring APV-arbejdet på de akademiske arbejdspladser". Hvad siger I til den kritik?

”Hovedbestyrelsen ønsker at vise omverdenen, hvordan den aktuelle situation er omkring arbejdsmiljøet i DM. Derfor har den besluttet ikke bare at lægge den aktuelle APV på hjemmesiden, men også sende den til pressen.

Hovedbestyrelsen har ikke diskuteret at offentliggøre handleplaner, da der her er tale om interne, gensidige aftaler mellem ansatte, arbejdsgiver- og politisk valgte. Men hovedbestyrelsen har besluttet fremover altid at offentliggøre den sidste APV, og det med et ønske om, at det kan inspirere andre til åbenhed.”

"Al erfaring viser, at arbejdsmiljø- og personrelaterede problemer, som Hovedbestyrelsen desværre har været medvirkende til at gøre dette til, ikke kan ”vindes” kommunikativt ved at stikke hovedet i busken," skriver tillidsrepræsentanterne til hovedbestyrelsen. Har I været gode nok til at kommunikere til medlemmerne?

”Som nye næstforpersoner vil vi sammen med hovedbestyrelsen sikre en tydelig medlemskommunikation. Samtidig vil vi også i hovedbestyrelsen tage en grundig evaluering af, hvordan forløbet har været det sidste år, og bruge det til at løfte organisationens indsats fremover. Vi næstforpersoner er selv opsatte på, at DM skal bruge erfaringerne fra det sidste år til at blive en endnu stærkere og mere inddragende organisation.”

Vil I fra Hovedbestyrelsens side gøre noget konkret for at kommunikere mere og klarere om sagen (eller lignende sager) i fremtiden?

”Vi har læst henvendelserne fra medlemmerne grundigt, og vil som nye næstforpersoner handle for at sikre, at der kommer tydelig kommunikation fra DM’s ledelse. F.eks. vil vi gennem nyhedsbrevet skrive til alle medlemmer om, hvordan organisationen arbejder oven på sagen.”

Medlemmerne udtrykker utilfredshed med, at DM, efter Camilla Gregersens orlov, ikke markerede sig i medierne i løbet af sommeren med fagforeningens interesser og holdninger. Er I enige i den karakteristik?

”Som nyvalgte næstforpersoner fokuserer vi på at sikre, at DM har maksimal gennemslagskraft fremover.”

Sådan svarer DM’s direktør på kritikken

Følgende er de fulde svar på Akademikerbladets spørgsmål til DM’s direktør, Lau Svendsen-Tune.

”Udtalelserne blev givet i forlængelse af, at Camilla valgte at gå på orlov, og jeg er ked af, at mine udtalelser bliver tolket, som du beskriver. For mig er der ingen tvivl om, at arbejdsmiljøproblemer er et fælles ansvar.

”Når Camilla valgte at gå på orlov, var det netop for at give den nedsatte arbejdsgruppe med politikere fra Hovedbestyrelsen, tillidsvalgte og ledelsen mulighed for at arbejde på de løsninger, der kunne sikre det gode samarbejde fremadrettet.”

Medlemmerne spørger, om arbejdsmiljøet ikke i høj grad er direktionens ansvar, og om det i så fald kan passe, at Camilla Gregersen bærer hovedansvaret for problemerne: Hvad er dit svar på det spørgsmål?

”Igen, der er ingen tvivl om at arbejdsmiljøproblemer er en fælles udfordring. Det har det været igennem hele forløbet, og jeg er ked af, at jeg som direktør ikke har lykkedes med at bane vejen for at samarbejdsproblemerne er blevet løst. Jeg har ikke været tilstrækkeligt opmærksom på dybden af samarbejdsproblemer med den mindre gruppe medarbejdere, som har været særligt berørt. Og jeg ved, at Camilla er ked af, at der er nogle medarbejdere, som ikke har trivedes i samarbejdet med hende, hvilket hun, jf. udtalelse i A4 Medier, har taget et medansvar for.”

Du har til Akademikerbladet tidligere sagt, at der sat gang i "en stribe initiativer, der skal rette op på og styrke arbejdsmiljøet." Medlemmerne vil gerne vide, hvilke konkrete initiativer, der er tale om?

”Der er bl.a. iværksat en løbende dialog mellem den politiske ledelse, den administrative ledelse og de tillidsvalgte. Og så er der etableret klare rammer omkring samarbejdet, som skal understøtte en professionel organisation på alle niveauer. På den måde arbejder både sekretariat og politikere med at styrke vores evne til at sikre et godt internt arbejdsmiljø i DM, og i forlængelse heraf en stærk forening for medlemmerne.”

Disse tillidsvalgte står bag kritikken

Bekymringsmailen til hovedbestyrelsen blev underskrevet af følgende personer:


Anita Kildebæk Nielsen, fælles-TR for AC-TAP på Københavns Universitet

Anders Hay-Schmidt, TR for AC-VIP på SUND på Københavns Universitet

Anders Milhøj, fælles-TR for AC-VIP på Københavns Universitet
Brian Arly Jacobsen, TR for AC-VIP på HUM på Københavns Universitet og formand for sektoren DM Universitet

Mia Stelsig Haagensen, TR for AC-TAP på Copenhagen Business School

Nina Kjærgaard Hendel, TR for AC-TAP på Danmarks Tekniske Universitet

Nynne Christensen, fælles-TR for AC-TAP på SCIENCE på Københavns Universitet

Peter Waaben Thulstrup, fælles-TR for AC-VIP på SCIENCE på Københavns Universitet

Tine Løvig Simonsen, fælles-TR for AC-TAP på Copenhagen Business School