Dansk Magisterforening

Ny sag på CBS: ”Det er fuldstændig uacceptabelt”

© foto: Michael Discenza

Del artikel:

En festinvitation på CBS har fået opmærksomhed efter Berlingske berettede om sprogbrug, der kan betegnes som ikke-inkluderende. CBS Students tager afstand fra festinvitationen og kalder det uacceptabelt, men de mener, at ansvaret ligger hos CBS.

”Drenge, gem kortet væk og få i stedet hældt en masse (gratis) alkohol på de piger, som I håber at hive med hjem senere (eller toilettet, hvis det er det man er til”).

”Vi ses til en masse snav og bodytequila”.

”Så piger – find den mest nedringede trøje, korteste nederdel eller mest tætsiddende kjole frem, så I kan lege med alle drengene på klubben”.

Sådan lyder det i en festinvitation på Copenhagen Business School til studerende på European Business. Både sprogbrug og opfordringer, der ikke er tilladt, når man har en autoritet som vejleder på CBS. Det skriver Berlingske.

CBS Students’ næstformand Sarah Diemar siger, at invitationen ikke er i trit med, hvad CBS bør være for de studerende:

”Det er fuldstændig uacceptabelt at tale på den måde. Der kommer nogle med en kultur fra gymnasiet, som vi forsøger at påvirke i en mere positiv retning”, siger hun.

Hun påpeger også, at universitetet allerede arbejder for at fremme en ikke-diskriminerende kultur blandt de studerende.

”Det er jo noget, vi har set før, men det er ikke den dominerende kultur på CBS. Det handler om at sætte dem, som kommer med den her kultur fra gymnasiet, ind i nogle rammer, hvor kulturen ikke er sådan".

Hun mener dog ikke, at CBS Students har et ansvar i sagen. Det ligger hos CBS.

”Hvordan man vælger at sanktionere de her vejledere er CBS’ opgave. Det har vi ikke nogen holdning til”.

Det er et kollektivt ansvar

Formand for Danske Studerendes Fællesråd Johan Hedegaard Jørgensen vil ikke kommentere på den konkrete sag.

”Helt generelt mener vi, at vi skal have et studiemiljø, hvor der er plads til alle. De studerende skal selvfølgelig ikke udsættes for chikane eller sexisme, og det gælder også for ikke-inkluderende sprogbrug. Vi tager afstand fra alle former for diskrimination", siger han.

”Det, vi oplever, er, at det er noget, man er meget opmærksom på. Der bliver lagt meget fokus på, at det skal være inkluderende for alle".

Berlingske skriver også, at CBS overvejer sanktioner.

»Det fremgår, at det er et arrangement på en københavnsk natklub med en gruppe CBS-studerende som medarrangører. Det officielle introforløb på CBS er overstået, men hvis nogle studerende udnytter deres position som introvejledere til at arrangere og reklamere for den type fester, så er det en meget alvorlig sag. Vi vil nu undersøge, hvem der er involveret, og hvilke sanktioner det skal medføre,« siger uddannelseschef Wilbert van der Meer til Berlingske.

Til Magisterbladet påpeger han, at de studerende skriver under på, at de ikke vil opfordre til den her slags adfærd.

”Hvad nogle studerende gør udenfor deres skolestudietid, kan vi ikke blande os i. Men de må dog ikke bruge deres autoritet som introvejledereteam til at lave den her slags aktiviteter. Når vi vælger vejlederne, så får de at vide og de skriver under på, at de ikke må opfordre til druk og diskriminerende adfærd”, siger han.