Dansk Magisterforening

Fagforbund modtager dødstrusler: ”Vil bryde ind og skyde alle”

Fagforbundet 3F har på få dage modtaget dødstrusler rettet mod både de ansatte og senest forbundets formand. Begge trusler er blevet politianmeldt. © Fagbladet 3F

Del artikel:

Indenfor få dages mellemrum har fagforbundet 3F modtaget dødstrusler to gange rettet mod henholdsvis ansatte og forbundets formand. Tirsdag formiddag blev ansatte i forbundet orienteret.

Få dage før 3F afholdte kongres den 21. september ringede en ukendt person ind til forbundshusets medlemsservice og sagde, at han "ville bryde ind og skyde alle".

Truslen fik 3F til at skærpe sikkerheden ved kongressen og ved forbundshuset i København. Tirsdag blev fagforbundet så igen udsat for en ny trussel. Denne gang rette mod 3F’s formand Per Christensen.
På en københavnsk motorvej kunne billister mandag se en trussel rette mod forbundsformanden malet henover en gangbro over motorvejen ved Avedøre.

"3F PER CHR. JEG DRÆBER DIG!", stod der i versaler. Det skriver DR.

Begge trusler er anmeldt til politiet, og tirsdag blev ansatte i 3F så orienteret.

”Det gør mig ubehageligt til mode at få sådan en personlig trussel, og jeg er vred og trist over, at mine kollegaer i forbundshuset er nødt til at kigge sig over skulderen, fordi de laver helt almindeligt fagligt arbejde”, siger Per Christensen til DR Nyheder.

Det er også blevet indskærpet, at alle gæster skal benytte hovedindgangen i medlemsbygningen, og at ingen ukendte må lukkes ind.

Turbulent periode for 3F
De to dødstrusler rettet mod både de ansatte og forbundets formand kommer i halen på en turbulent periode for fagforeningen, som har været centrum for en sag om at anvende mafialignende metoder gennem chikane, trusler og voldsomt sprogbrug over for en lufthavnsansat vikar i Kastrup, der nægtede at melde sig ind i 3F.

Per Christensen er overbevist om, at truslerne har forbindelse til konflikten blandt medarbejdere i lufthavnen.

”Min formodning er, at det har noget med Kastrup-sagen at gøre. Truslen er skrevet på en motorvejsbro på vej mod Kastrup, og sagen har fyldt meget i medierne. Der er mange, der mener noget om den sag”, siger Per Christensen til DR Nyheder.

Københavns Politi bekræfter over for DR Nyheder, at 3F har anmeldt en dødstrussel på telefon.

”Vi tager altid sager som denne alvorligt og indledte straks en efterforskning, som endnu ikke er afsluttet”, lyder det i en kommentar fra Københavns Politi.