Dansk Magisterforening

Villy Dyhr skal rydde op efter skandalerne i Akademikernes a-kasse

Del artikel:

Med ansættelsen af en ny direktør er hele toppen i Akademikernes A-kasse (AKA) nu skiftet ud, efter at sager om kritisable dispositioner fældede først tidligere direktør Michael Valentin og siden bestyrelsesformand Allan Luplau.

Det bliver forbundssekretær i fagforbundet HK, Villy Dyhr, der skal sikre, at tilliden til Akademikernes A-kasse bliver genoprettet, efter at skandale på skandale om elendigt arbejdsmiljø og misbrug af medlemmernes penge blev afsløret i efteråret sidste år.

Med ansættelsen af en ny administrerende direktør er hele toppen i a-kassen udskiftet, efter at først administrerende direktør Michael Valentin blev fyret, hvorefter han trak hele formandsskabet med ned, herunder tidligere bestyrelsesformand Allan Luplau, samt sekretariatschefen og den tidligere vicedirektør i AKA.

Begivenhederne omkring Michael Valentin og a-kassens daværende administration er pt under efterforskning hos politiet.

Dyhr har høj integritet
I en pressemeddelelse fra AKA udtaler den nyvalgte bestyrelsesformand Thomas Damkjær Petersen, at Villy Dyhr har alle de kompetencer og egenskaber, som A-kassen har søgt efter.

”Først og fremmest er Villy Dyhr et dygtigt fagligt menneske, som kommer med en baggrund i fagbevægelsen og dermed en forståelse for, hvad det vil sige at skulle stå i spidsen for Danmarks største a-kasse”, siger Thomas Damkjær Petersen.

Dernæst har Villy Dyhr en høj grad af integritet, uddyber han.

 ”Det er der brug for i dette job på nuværende tidspunkt, hvor tilliden til AKA skal genskabes”, udtaler formanden for a-kassens bestyrelse, ifølge pressemeddelelsen.

En række kritisable forhold
Udnævnelsen af Villy Dyhr er kulminationen på et forløb, der startede, da Ekstra Bladet 27. september sidste år kunne fortælle, at A-kassens direktør Michael Valentin var blevet fyret.

Siden kom det i en interne undersøgelse frem, at der var sket flere kritisable forhold, herunder:

  • at tillidsfolk i AKA er blevet mobbet og chikaneret i et omfang, som har ført til langtidssygemeldinger.
  • at Michael Valentin har modtaget returkommission i form af vinrejser fra a-kassens egen vinleverandør
  •  at Michael Valentin lod a-kassen betale for mad, vin og servering ved direktørens private arrangementer.

Tilliden bliver første opgave
Villy Dyhr har arbejdet som forbundssekretær i HK i 10 år. Før det var han ansvarlig for CSR-indsatsen i DONG Energy, og han har desuden været politisk chef i Forbrugerrådet i en årrække. 

Villy Dyhr har også formand og tænketanken CEVEA, og han har undervist i organisation og ledelse på CBS.

Selv påpeger han også, at hans første opgave bliver at genskabe et tillidsfuldt samarbejde med AKA´s ledelse og de ansatte.

”Jeg kender AKA som en a-kasse med masser af fagligt dygtige medarbejdere der alle har en dedikeret tilgang til at skaffe ledige akademikere i job. Sammen skal vi fortsætte arbejdet for, at AKA skal være Danmarks bedste og mest veldreven a-kasse”, siger Villy Dyhr, ifølge en pressemeddelelse.