Dansk Magisterforening

Per Clausen genvalgt som a-kasse formand: Vil sætte mennesket over systemet

© Magistrenes A-kasse

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

De færreste ledige synes, det er sjovt at være ledig, mener Per Clausen. Derfor vil den genvalgte formand for Magistrenes A-kasse arbejde for gøre jobsøgningsprocessen så motiverende og overkommelig som muligt.

Hvordan kan man skabe et dagpengesystem, der motiverer frem for at kontrollere?

Det er Per Clausens særlige fokuspunkt for sit virke som formand for Magistrenes A-kasse, hvor han netop er blevet genvalgt af en ny hovedbestyrelse som bestyrelsformand for en ny to-årig periode.

”Som jobsøgende skal du bruge kolossalt meget energi på at sætte dig ind i og overholde alle mulige – og umulige – regler. Tænk, hvis du fik lov til at bruge al den energi på at koncentrere dig fuldt ud om det, det hele handler om – nemlig at finde et job”, siger han.

Motiverende og overkommelig jobsøgningsproces
Derfor vil han arbejde aktivt på at skabe bedre vilkår for de ledige medlemmer, som skal finde vej gennem dagpengejunglen.

Helst på den måde, så processen ikke knækker den enkelte jobsøgende.

”Det er jo de færreste, der synes, det er særligt sjovt at være ledig. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at gøre den proces så motiverende og overkommelig som muligt. Det er noget af det, der personligt motiverer mig i mit arbejde som formand for Magistrenes A-kasse”, siger Per Clausen.

Den garvede politiker, som tidligere har siddet i Folketinget for Enhedslisten og for tiden repræsenterer partiet i byrådet i Aalborg, er udover sit arbejde som bestyrelsesformand også bestyrelsesmedlem i MP Pension.