Dansk Magisterforening

Fremskridt at spore i OK18-forhandlingerne

Del artikel:

Uden for løber de solidaritetsløb. Inden for taler de om forsigtig optimisme forud for dagens forhandlinger.

Alt i mens aktivister trommede på tomme madkasser for retten til en frokostpause og løb solidaritetsløb rundt på Sankt Annæ Plads foran Forligsinstitutionen, gik overenskomstforhandlingerne i går ind i en ny fase bag murene.

Og mens statens forhandlere Sophie Løhde og Flemming Vinther havde en forholdsvis fredelig dag i går, var der anderledes fremdrift at spore i forhandlingerne for de offentligt ansatte i kommunerne.

”Der har været flere ting på bordet i dag. Der er lidt fremdrift i det. Vi er jo ikke i mål endnu, men jeg er forsigtig optimist”, lød det ifølge avisen.dk fra KL´s chefforhandler Michael Ziegler.

”Der tegner sig et billede af, at det godt kunne ende godt,” tilføjede han.

Samme toner lød fra Anders Bondo, der er formand for Forhandlingsfællesskabet på det kommunale område.

”Der er nogle gange, hvor jeg er gået ud herfra, hvor jeg har tænkt, at der spildte vi rigtig mange timer. Sådan synes jeg ikke, det har været i dag”, sagde Bondo i nat til avisen.dk.

Enighed om lønrammen, siger Løhde
Den lønramme på 8,1 procent over tre år, som blev forhandlet på plads i det regionale delforlig, betegner Flemming Vinther som fornuftig. Den ramme er der enighed om i stat, kommuner og regioner, lød det i nat.

”Den ramme er lukket og låst”, sagde innovationsminister Sophie Løhde (V) til TV2 News i går.

”Vi har dermed som arbejdsgivere strakt os meget langt med en total indrømmelse på lønkravet”, uddybede ministeren, ifølge Berlingske.

TV2 kunne i går lække teksten i den aftale, som er indgået for LO-gruppen og socialrådgiverne på det regionale område.

Ifølge TV2´s oplysninger krævede arbejdsgiverne 0,35 procent af lønsummen for at give medarbejderne en overenskomstsikret ret til frokostpause. Det krav blev afvist af FTF-organisationerne, minus socialrådgivrene, og Akademikerne.

Parterne mødes igen i eftermiddag kl 15.