Dansk Magisterforening

”Opinions are like assholes. Everybodys got one”

Del artikel:

- til gengæld er vi helt holdt op med at diskutere forudsætningerne for, at du mener ét og jeg noget andet, sagde filosofiprofessor Vincent Hendricks på scenen under lørdagens vidensfestival.

Med seks år på bagen og en tredjedel af billetterne allerede forhåndsreserveret til 2018, er vidensfestivalen nok kommet for at blive. I lørdags var blandt andre Vincent Hendricks på scenen. Han er professor i filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Boblestuder. Han sagde blandt andet:

”Digital misinformation er en . global trussel på linje med terrorisme og flygtningestrømme.
Det er ikke kun mig, der mener det. Også Wold Economic Forum taler om faren ved, at alternative kendsgerninger nu bliver sanktioneret på højeste sted.

 Aristoteles´  teori om logos – læren om gyldige slutninger – er voldsomt udfordret. Jeg står her og forelæser, men jeg er her ikke. Nej, vel? Begge udsagn kan umuligt være sande. Det er logik!

Logik og virkelighed har ikke nødvendigvis med hinanden at gøre. Tænk på Erasmus Montanus: ”En sten kan ikke flyve. Morlille kan ikke flyve. Derfor er Morlille en sten”. Samme logik brugte Bush, da han gik ind i Irak på grund af de masseødelæggelsesvåben, som så viste sig ikke at være der.

Fakta – og fake news - er en handelsvare, Jo flere klik på internettet, jo mere penge, magt, indflydelse og status.

Man kan sætte sig ned og tude over det, eller vi kan, som internetbrugere og samfund insistere på, at argumentation og logik i debatter kommer til at fylde mere, så det ikke bare bliver ”min holdning, din holdning”. Det er simpelthen ikke til at holde ud."