Dansk Magisterforening

Politiker angriber miljømed­arbejdere

Del artikel:

Der er noget galt med embedsværkets sagsbehandling. De kæmper for maksimal indflydelse, mener Jarl Gorridsen fra Venstre, som er formand for miljøudvalget i Silkeborg Kommune.

"Der findes formodentlig ingen lokalpolitiker i Danmark, der ved så meget om vandløbsvedligeholdelse som mig". 

Det hævder Venstremand Jarl Gorridsen, som er formand for miljøudvalget i Silkeborg Kommune. Det er også grunden til, at han står bag flere offentlige angreb på kommunale miljøsagsbehandlere, som han mener benytter sig af "urent trav" og med fuldt overlæg modarbejder kommunalbestyrelsens interesser.

Jarl Gorridsen vil have sine embedsmænd til at grødeskære i Gudenåen, så lokale problemer med forhøjet vandstand og oversvømmede haver kan standses. Men embedsværket har gennem flere år afvist, at der findes huller i lovgivningen, som muliggør dette. Området er nemlig et særligt beskyttet EU-habitatområde, lyder det fra forvaltningen.

Oversvømmelse er godt
Men der er noget galt med embedsværkets sagsbehandling, mener han. Ja, de ansatte synes ligefrem at ”oversvømmelse er godt” (Jyllands-Posten 30/1). Et synspunkt han har uddybet ved en tidligere lejlighed: 

"Vi bilder os selv ind, at ”embedsværket er neutralt”. Det er naivt. Vi taler om mennesker, som i de fleste tilfælde er udstyret med en kandidatgrad, og som vi tildeler en ekspertrolle samt magten til at uddele tilladelser og afslag. Naturligvis vil de gribe muligheden og kæmpe for maksimal indflydelse".

Modarbejdere politikere
Overfor DM Offentlig fastholder Gorridsen, at hans embedsfolk er så positivt stemt overfor oversvømmelser i Gudenåen, at de modarbejder et politisk udvalgs ønske om mere grødeskæring.

"Jamen det er det, de siger til mig. Vi politikere er jo lægfolk. Og vi sidder med en situation, hvor det, der sker derude vandmæssigt, giver borgerne en ukristelig masse bøvl. Og vi er også godt klar over, at det er svært at løse. Men når man spørger ind til det på officielle som uofficielle møder, siger embedsmændene, at de mener, det rigtige at gøre, er, at lade Gudenåen oversvømme. Det er det de siger, så vi har jo et embedsværk, der har den holdning". 

Læs hele historien i DM Offentlig