Dansk Magisterforening

Anne Skares gyldne øjeblik

Del artikel:

I en ny serie på akademikerbladet.dk har vi sat en række interessante magistre stævne for at finde ud af, hvorfor de er endt der, hvor de er i dag.

En mentor, der sagde de forløsende ord, som ledte forskeren, erhvervskvinden eller kulturmennesket på rette spor.
En faderfigur, en rådgiver eller lignende, der med en handling eller ved at dele en vigtig erfaring hjalp uddannelses- og karriereveje godt på vej. Hvornår så du lyset? Spørger Akademikerbladet.dk. en række fremtrædende magistre.  Her er svaret fra direktør i Future Navigator og fremtidsforsker Anne Skare Nielsen:

”Ved du godt, at mening opstår i pauserne?
Den besked kom en kvinde fra mit publikum og hviskede i øret på mig i en pause, da jeg på et tidspunkt var ude at holde foredrag.
En ret irriterende oplysning at få overleveret, mens jeg var godt i gang med at fægte med armene og fortælle historier på en scene.
I det hele taget talte jeg både meget og meget hurtigt på det tidspunkt i starten af min karriere. Alting gik stærkt, og det passer godt til mit temperament. Men jeg kunne ikke slå den bemærkning ud af hovedet, for jeg vidste intuitivt, at hun havde ramt noget vigtigt. At jeg skulle tage at slappe lidt af og lytte lidt højere frem for at plapre hele tiden.
I det hele taget lytter folk jo ret dårligt. Det er derfor de bliver skilt eller bliver syge uden at opdage det. Så jeg øvede mig. Satte mig ned og holdt kæft og blev frustreret og mærkede min usikkerhed og alt det andet, jeg rummer. Der skete noget med mig efter det, som jeg er dybt taknemmelig for i dag.
Hvis man som jeg tror på, at alt i universet hænger sammen, og man hele tiden skal arbejde på at blive den bedste udgave af sig selv, så er man nødt til at lytte højt. Og holde pauser.”

LÆS OGSÅ: Social antroprologen Rane Willerslevs gyldne øjeblik