Dansk Magisterforening

OK15: Reallønnen er sikret

Del artikel:

Der er flere vigtige DM- mærkesager i den overenskomst for kommunalt ansatte akademikere, som netop er landet.

Tre døgns intense forhandlinger er endt med et overenskomstresultat på det kommunale område, der betyder forbedringer for akademikerne på flere vigtige områder.

Sådan lyder vurderingen fra DM´s formand Ingrid Stage, der med tilfredshed kan notere sig, at vigtige mærkesager for DM fandt opbakning i det forhandlingsfællesskab, der har holdt møder i 72 timer med arbejdsgiverne i KL.

Ingrid Stage hæfter sig især ved, at reallønnen med den aftalte stigning på 5,42 procent er mere end sikret de næste tre år, hvor de generelle prisstigninger forventes at være på 3,8 procent. Hun glæder sig også over, at de kommunalt ansatte fædre, ligesom på statens område, får ret til en uges ekstra barsel.

Samtidig forudser hun, at der venter kommunerne et stort arbejde i den kommende periode, fordi der med overenskomsten kommer fornyet fokus på det psykiske arbejdsmiljø og på den lokale løndannelse, ny løn, der ikke virker efter hensigten.

”Det har været meget langtrukne og vanskelige forhandlinger, men vi er kommet ud med et forventeligt og et efter omstændighederne tilfredsstillende resultat”, siger Ingrid Stage.

”Men jeg ærgrer mig over, det ikke lykkedes at komme igennem med kravet om ferie til nyuddannede og en aftaledækning af praktikanter”, tilføjer hun.

Kommunalt ansatte DM-medlemmer modtager i nærmeste fremtid en mail med et overblik over det samlede overenskomstresultat for akademikerne. Resultatet kommer til afstemning i løbet af marts.