Dansk Magisterforening

Stor fyringsrunde i Lundbeck: 36 DM-medlem­mer på lønningslisten

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Den danske medicinalgigant Lundbeck skal fyre 1000 ansatte på verdensplan. Ifølge de foreløbige oplysninger vil 300 blive afskediget i Danmark, hvor 36 DM-medlemmer arbejder for medicinalfirmaet.

Det er endnu uvist, om en større fyringsrunde hos medicinalgiganten Lundbeck kommer til at berøre nogle af de 36 medlemmer af Dansk Magisterforening, som er ansat i Lundbecks danske afdeling.

Lundbeck annoncerede onsdag morgen, at firmaet skal igennem en større restrukturering, som vil betyde, at godt 1000 ansatte på verdensplan vil miste deres job.

"Vi har ikke prøvet fyringer i dette her omfang før, det har vi ikke", siger fællestillidsmand Kim Rosenville til finans.dk og understreger, at han vil arbejde hårdt for at begrænse omfanget af fyrede medarbejdere og arbejde på at hjælpe de fyrede godt videre.

Dansk Magisterforening vil gøre alt for at hjælpe sine 36 medlemmer, skulle de få brug for det, skriver DM på Twitter.

"Vi står naturligvis klar, hvis vores medlemmer på Lundbeck har spørgsmål: 38156600 / dm@dm.dk.", står der i tweetet.

Alene i Danmark vil godt 300 ansatte blive afskediget, hvilket svarer til godt 15 procent af den samlede stab i Danmark, skriver Berlingske Business.

Lundbeck har godt 6000 ansatte på verdensplan, og den store spareplan skal ifølge reducere firmaets omkostninger med godt tre milliarder kroner om året.