Dansk Magisterforening

Nyt ansvarsområde: Aalborg Universitet vil strømline uddannelses­udbud

Af Tobias Dinnesen
Del artikel:

Aalborg Universitet opretter et nyt prorektorat, som skal stå for at sørge for kvalitet og relevans i uddannelsesudbuddet, så erhvervslivet efterspørger universitetets kandidater.

Aalborg Universitet har oprettet en intern kvalitetssikring af sit uddannelsesudbud med det nye ressortområde, uddannelse, som nuværende prorektor Inger Askehave nu bliver ansvarlig for.

Med den ledelsesmæssige omrokering sikrer universitetet med egne ord, at det "ledelsesmæssige fokus på uddannelsesområdet" styrkes, så studerende og færdige kandidater arbejder "analytisk, tværfagligt, problem- og resultatorienteret".

”Jeg ser frem til at fokusere mine kræfter på uddannelsesområdet, og det falder så fint i tråd med universitetets kommende strategi”, udtaler Inger Askehave med henvisning til universitetets nye strategi for 2016 til 2021, som skal vedtages senere på året.

Ansætter erhvervslivet kandidaterne?
En af Inger Askehaves fornemmeste opgaver bliver at sikre, at arbejdsmarkedet fortsat efterspørger universitetets færdiguddannede kandidater.

Også den opgave ser prorektoren frem til at løse og fremtidssikre, forklarer hun.

"Her forestår et spændende arbejde med at kigge strategisk på universitetets uddannelsesportefølje, sikre et attraktivt studiemiljø og fastholde og udvikle vores unikke pædagogiske model med problem- og projektbaseret læring", siger Inger Askehave.