Dansk Magisterforening

Grønland har brug for akademikere

Del artikel:

Grønlands Hjemmestyre tager på charmeoffensiv. 22. og 23. november kan du på jobmesser i Aarhus og København høre mere om mulighederne.

Har du eventyr i blodet og en relevant akademisk uddannelse i baggagen, var Grønland måske en overvejelse værd. Hvis ideen er for abstrakt, er der mulighed for at få mere information og høre om erfaringerne fra folk, der bor og arbejder i Grønland. Det sker den 22. november i Aarhus og den 23. november i København, hvor Hjemmestyret inviterer til jobmesse, i begge byer på Radisson Blu Scandinavia Hotel.

Ifølge jobmessernes egen facebook-side tjener de to hovedformål:

Dels skal de fungere som brobygning mellem det grønlandske erhvervsliv og grønlandske studerende i Danmark og dels vil hjemmestyret gerne skabe øget interesse for det grønlandske erhvervsliv og arbejdsmarked.

På jobmesserne er det muligt at møde repræsentanter for virksomheder, der er på jagt efter arbejdskraft, og der er oplæg om både råstofudvikling og overenskomster.  Det er ikke mindst akademisk arbejdskraft, som der er stor efterspørgsel på i Nuuk, Illullissat og de andre byer.

Mette Askov, der er forhandlingskonsulent i DM, mener, at Grønland er en fantastisk mulighed. Men der er nogle ting, man skal gøre sig klart, før man søger job der:

”Grønland fortjener at være en arbejdsplads, man aktivt vælger til. Til gengæld kan det for fx nyuddannede være en stor motivationsfaktor at opleve, at man i en grønlandsk stilling hurtigt kan få stort ansvar. Man kommer til at bruge mange facetter af sin faglighed, og det kan have betydning for ens karrieremuligheder bagefter”, siger Mette Askov.

Men der er andet end arbejdslivet, man skal tage stilling til, inden man beslutter sig for at søge, pointerer DM´s forhandlingskonsulent:

”Privatlivet får også nye præmisser at fungere under. De fleste bygder er i store dele af året vanskeligt tilgængelige, og derfor må man være indstillet på både at byde ind med sig selv og sine kompetencer til fællesskabet. Det er min erfaring fra samtaler med medlemmer og arbejdsgivere, at danskere, der kommer med en misforstået entusiasme af grønlænderne godt kan opfattes som hovne turister på gæstevisit. Af samme grund bør man med fordel lære sig de mest basale ord og fagter.”

Har man lyst til at gå på opdagelse i karrieremulighederne i Grønland, bugner det med ledige stillinger på Grønlands jobsportal.