Dansk Magisterforening

Har I husket medbestem­mel­sen?

Af Mogens Tanggaard
Del artikel:

Nu skal universiteterne dokumentere, om de har inddraget medarbejdere og studerende i deres beslutninger. Uddannelses- og Forskningsministeriet udsender i disse dage et spørgeskema til alle ansatte og studerende på alle universiteterne.

I 2011 blev universitetsloven ændret, så det blev universitetsbestyrelsernes ansvar at sikre, at medarbejdere og studerende får reel medbestemmelse og medinddrages i væsentlige beslutninger. Som en del af lovændringen i 2011 blev det besluttet senest i 2014 at følge op på, om universiteterne i tilstrækkeligt omfang har levet op til kravene om medbestemmelse og medinddragelse. Spørgsmålet er nu: Har de det?

Det undersøges nu via et spørgeskema til alle ansatte på Danmarks otte universiteter. Også alle studerende, der har sæde i universiteternes faste organer, spørges. Derudover laves der en stikprøve blandt alle andre studerende. Spørgeskemaet skal give et aktuelt billede af, hvordan medbestemmelsen opleves på universiteterne.

Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen vil blive præsenteret på en konference den 15. maj i år. Bag konferencen står Akademikerne, Danske Studerendes Fællesråd, Danske Universiteter og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Alle kan i øvrigt bidrage med input og refleksioner i forhold til medbestemmelse og medinddragelse. Postkassen vil være åben indtil medio maj.
Find den på www.fivu.dk/medbestem