Dansk Magisterforening

Konflikt i DR udsat

Del artikel:

De konfliktvarslede arbejdsstandsninger blandt 450 akademikere i DR er blevet udsat i 14 dage efter Forligsinstitutionens ønske.

Den varslede konflikt mellem omkring 450 ansatte akademikere og DR’s ledelse er midlertidigt sat på pause i to uger. Forligsformand Ole Hasselgaard har på baggrund af loven om mægling i arbejdsstridigheder nemlig bestemt, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i to uger.

Forligsinstitutionen har modtaget konfliktvarsel vedrørende medlemmer af Dansk Magisterforening, DJØF, Ingeniørforeningen, Bibliotekarforbundet, Ansatte Arkitekters råd, Forbundet Kommunikation og Sprog, Dansk Psykolog Forening, Jordbrugsakademikernes Forbund, Den Danske Dyrlægeforening, der alle er omfattet af ovennævnte overenskomst. Konflikten var varslet til ikrafttræden den 1. juni 2014.

Konflikten er opstået, efter at Akademikerne (AC) meddelte DR’s ledelse, at den økonomiske ramme for overenskomstforhandlingerne var uacceptabelt lav. DR svarede igen med et konfliktvarsel.

Konflikten i DR rykkede den 20. maj derefter faretruende tæt på, da forhandleren for de 450 medarbejdere på akademikeroverenskomst i den statsejede virksomhed forlod forhandlingerne med ledelsen. Samtidig modtog akademikerorganisationerne et konfliktvarsel fra DR og svarede igen med et strejke- og blokadevarsel.

De varslede arbejdsstandsninger kan efter Forligsinstitutionens bestemmelse nu tidligst iværksættes på femtedagen efter udløbet af de to ugers pause eller efter, at forhandlingerne inden for de 2 uger måtte blive erklæret for afsluttet uden resultat af forligsmanden.