Dansk Magisterforening

Uenighed om udlevering af navne på fyrede

Del artikel:

AC går ind i sag om udleveringen af navne på afskedigede på Aarhus Universitet.

HR har besværliggjort tillidsrepræsentanternes arbejde under den største fyringsrunde nogensinde på et dansk universitet.
Trods adskillige forsøg lykkedes det nemlig ikke for medarbejdernes faglige organisationer, forud for prikkerunden, der berører godt 200 ansatte, at få udleveret navnene på dem, der bliver afskediget.

”Det havde været en stor hjælp, hvis HR havde givet os de oplysninger, så vi kunne stå parate med bisiddere og et stærkt beredskab. Nu er der medarbejdere, der må undvære hjælp i en meget svær situation. Det er vanskeligt at forstå, hvorfor universitetet ikke har villet assistere os i vores arbejde i den her situation”, siger Per Dahl, der er DM´ernes fællestillidsrepræsentant for det videnskabelige personale.

Spørgsmålet om, hvorvidt universitetet på forhånd må udlevere navne i en fyringsrunde, bliver nu taget op med Moderniseringsstyrelsen. Chefkonsulent Tine Holst fra Akademikerne (AC) oplyser til Jyllands-Posten, at AC synes, det er væsentligt at få sagen drøftet, så medarbejderne kan få størst mulig opbakning, og det kræver, at tillidsfolkene har mulighed for at forberede sig bedst muligt.

Per Dahl ser også gerne, at sagen bliver afgjort, selvom det desværre ikke kommer medarbejderne på Aarhus Universitet til gavn i denne omgang.

”Lige nu har jeg ikke engang overblik over, hvor mange af de fyrede i administrationen, der er HK-teknisk administrativt personale, DM´ere eller har andre organisatoriske tilhørsforhold. End ikke fordelingen på grupper af ansatte har vi kunnet få oplyst”, pointere Per Dahl.

Prikkerunden på Aarhus Universitet begyndte i går morges og forventes afsluttet i morgen.