Dansk Magisterforening

Hanne Leth Andersen ny rektor for RUC

Af Mogens Tanggaard
Del artikel:

Professor i universitetspædagogik og nuværende prorektor for RUC, Hanne Leth Andersen, blev onsdag ansat som rektor for RUC pr. 1. april i år. Hun afløser Ib Poulsen på posten.

”Som rektor påtager jeg mig et stort og vigtigt ansvar. Universiteterne står midt i en brydningstid på vej mod et langt mere omfattende samarbejde med omverdenen. Det stiller store krav til den måde, vi tænker forskning og uddannelse på”, udtaler den nye rektor i en pressemeddelelse i anledning af hendes udnævnelse.

På spørgsmålet om, hvorfor hun vil være rektor, siger Hanne Leth Andersen til akademikerbladet.dk: ”Universiteterne er sindssygt vigtige for samfundsudviklingen i de kommende år. Og her indtager RUC en særlig rolle som et alternativ og en provokation til de eksisterende universiteter”.
Her tænker hun bl.a. på, at RUC har indført mulighed for praktik i alle kandidatuddannelserne, og at projektarbejdsformen klæder de studerende godt på til at udvikle originale løsninger på konkrete problemer i virksomheder og i samfundet.

Akademikerbladet.dk: Hvem styrer universiteterne i dag?
Hanne Leth Andersen: ”Det gør vi, universiteterne … men der er al for megen politisk detailstyring af universiteterne i dag. Universiteterne skal være mere proaktive i stedet for at se reformerne komme udefra, fra politikerne. Vi skal have genskabt tilliden mellem universiteterne og politikerne. Det skal ske gennem åben dialog og samarbejde, som gerne skulle komme det overdrevne dokumentationskrav og kontrol til livs”.

Store forventninger fra de studerende
Drude Rohde, formand for Studenterrådet på RUC, hilser udnævnelse af Hanne Leth Andersen som rektor velkommen:
”Hun er god, men hun kan blive bedre. Med sin baggrund som forsker i uddannelseskvalitet – og nu også som rektor - kan hun nu arbejde for flere undervisningstimer, mindre hold og flere og bedre vejledere med ordentlig tid til vejledning. Det vil til sammen sikre en forøgelse af kvaliteten i undervisningen. Og så skal hun blive bedre til at inddrage os studerende i drøftelser og beslutninger af betydning for os”.

Hanne Leth Andersen, 52 år, professor i universitetspædagogik, er mag.art. og ph.d. i fransk fra Københavns Universitet. Formand for Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN). Har tidligere været direktør for Learning Lab på CBS og prodekan på Aarhus Universitet.

Læs portrættet i Magisterbladet nr.3/2014, der udkommer fredag den 21. marts.