Studiejob: Se de 5 kompetencer arbejdsgivere efterspørger i dag

Studiejob kompetencer
Del artikel:
Af Troels Mørk

Ny analyse fra DM er meget klar: Antallet af opslåede studiejob er tilbage på stort set samme niveau som før nedlukningen i marts 2020. Se tallene og få også en top 5-liste over de faglige og personlige kompetencer arbejdsgivere efterspørger i dag.

Der er gode nyheder for dig, der hungrer efter det gode studiejob, der både kan supplere SU-budgettet og give dig værdifulde kompetencer og netværk på det akademiske arbejdsmarked.

Vores nye analyse viser nemlig, at antallet af jobopslag, der er målrettet studerende, er tilbage på næsten samme niveau fra før den første nedlukning i foråret 2020.

Antallet af opslåede studiejob tog et naturligt fald som det øvrige jobmarked efter nedlukningen i marts 2020. Men det rettede sig i løbet af 2020, inden det tog et naturligt sæsonkorrigeret udsving i november og december 2020.  

Udviklingen i antallet af jobopslag

Antal studiejob-opslag 2020

Hvilke kompetencer efterspørger arbejdsgiverne i dag?

For at sige det ligeud:

Arbejdsgiverne ønsker studerende, de kan bare kan sætte i gang med arbejdet med det samme.

De efterspørger studerende, der har de basale færdigheder, som er nødvendige for at kunne løse deres opgaver for derefter at arbejde uden for meget bøvl.

Vi har analyseret samtlige jobopslag målrettet studerende det seneste år.

Resultatet er disse kompetencer, arbejdsgiverne gerne ser hos dig.

Studiejob og karrieredrømme: Vi er her for dig

Husk, at vi altid er klar til at hjælpe dig som studerende med alt fra dine rettigheder på studiejobbet, dine karriereovervejelser eller noget helt tredje. 

Bliv medlem af DM og MA

Meld dig ind som studerende og få fordele for 0 kr.

DM koster kun 0 kr. det første år, herefter 20 kr./måned indtil et år efter endt studie. MA koster 0 kr. hele din studietid, hvis du er under 30 år gammel.

Meld dig ind