Aarhusianske ildsjæle baner vejen for det gode studieliv

Del artikel:

Mød Aarhuspatrioterne Anne og Emil. To unge studerende, der til daglig driver Aarhus Blend In – en uafhængig platform af insidertips, guides og studietilbud i Aarhus By. Hør dem fortælle, hvordan drømmen blev til virkelighed.

Anne studerer Interkulturelle studier på Aarhus Universitet og elsker studiebyens hemmelige steder. En sommer udlejede hun sin lejlighed på Frederiksbjerg på Airbnb til udenlandske turister. Her skrev hun små lokale tips på en blok til gæsterne, og de kvitterede med en 5-stjernet udlejnings-anmeldelse. Efter sommeren startede Anne på universitetet, hvor hun lærte en masse tilflyttede studerende at kende. Her kunne hun igen gøre brug af sin insiderviden om byen, når de nye medstuderende søgte insidertips til byens skønneste steder. En idé var født.

Din lokale ven i Aarhus

Siden da har Aarhus Blend In arbejdet for at videregive ærlige tips til byens inspirationstørstige unge. En lokal, virtuel ven, der deler oprigtige tips, kommunikeret fra alle byens insiders til alle de tilflyttede studerende - uden økonomisk indblanding fra de steder, som der tippes om.

”Ambitionen for Aarhus Blend In er at skabe pålidelige tips fra studerende til studerende. Alt for mange betaler for, at folk skal anbefale netop deres restaurant eller butik. Så hvordan skal man så kunne vide, hvad der er rent faktisk er godt, hvis alle de tips man får, er sponsorerede? Det vil Aarhus Blend In gøre op med” forklarer Anne og fortsætter:

”Ved at samle en bank af frivillige studerendes tips, der kender byen, kan man regne med, at ingen økonomiske interesser bestemmer, hvad der anbefales. Som ny studerende undgår man at blive vildledt, og man kan i stedet få en troværdig guide til byen”.

Ambitionen for Aarhus Blend In er at skabe pålidelige tips fra studerende til studerende.
Anne Ejlerskov, stifter

For fællesskab og studietrivsel

På et højere plan arbejder iværksætterparret også for, at de studerende hjælper hinanden til at få det bedste ud af deres fælles studieby. Ved at sætte fokus på de små, finurlige og gemte steder som Aarhus byder på – de steder, som man kun hører om, hvis man kender en lokal insider.

”Både Anne og jeg er født og opvokset i Aarhus, og kan med stolthed i stemmen kalde os selv for Aarhuspatrioter. Vi sætter gennem Aarhus Blend In en ære i, at nye studerende i byen hurtigt kommer til at føle sig hjemme. Det kan være en stor og svær beslutning at flytte til en ny by og begynde på et helt nyt studie. Vi ønsker at være med til at styrke et socialt bindeled, der inspirerer studerende til at bruge byen i fællesskab. Vi ser en klar sammenhæng mellem det sociale og ens generelle trivsel på studiet, og derfor er det vores vision at inspirere til fællesskab og være med til at sikre, at ingen føler sig fremmede i deres studieby.”, fortæller Emil.

Vi ser en klar sammenhæng mellem det sociale og ens generelle trivsel på studiet
Emil Thesbjerg, udviklingspartner

En virksomhed med vokseværk

Siden projektets begyndelse i 2018 er det vokset med hastige skridt og består nu af en stor alsidig base af insidertips om Aarhus, der bliver udviklet og formidlet via hjemmesiden og Instagram. Udover parret selv, er der i dag fire studerende praktikanter, en fotograf, en videoproducer og en SoMe-nørd med på holdet. Men der er endnu større planer for fremtiden:

”Aarhus Blend In har store planer for fremtiden. Vi vil gerne skalere, så Blend In også kommer til at formidle insidertips i andre byer. Foreløbigt planlægger vi at lancere Aalborg Blend In og Odense Blend In i februar, så vi også kan levere tips til de studerende dér. Allerede nu arbejder vi på at få vores tips oversat til engelsk, så udvekslingsstuderende også kan få glæde af dem”, slutter Anne.

Aarhus Blend In

25-årige Anne Ejlerskov er kandidatstuderende og står bag hjemmesiden AarhusBlendIn.dk – et Aarhus-baseret AOK, hvor frivillige studerende deler deres personlige insidertips til Aarhus by. Sammen med sin udviklingspartner, 23-årige Emil Thesbjerg, driver de det fælles hjerteprojekt med insiderguides til nye studerende i Aarhus og et ærligt indblik i byens skjulte skatte.

Lige nu får du eksklusiv adgang til Aarhus' bedste insidertips!

Se mere på aarhusblendin.dk/dmma

Fagforening og a-kasse for studerende

Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse giver dig inspiration og vejledning til at træffe de rette valg, mens du studerer, og når du tager hul på din karriere.