Bliver vi selv robotter, når AI kommer på arbejdspladserne?

Del artikel:

Med udviklingen af generativ AI er det igen relevant at stille os selv spørgsmålet: Hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud nu?

Fra den industrielle revolutions produktionsmaskiner til computerens mulighed for digitalisering af arbejdsgange – tekniske landvindinger har gennem historien påvirket og forandret vores arbejdsmarked. Kunstig intelligens har gjort sit indtog på de danske arbejdspladser bl.a. i form af populære AI-chatbots som ChatGPT, Gemini og Copilot. Men hvilke arbejdsmæssige konsekvenser har den digitale udvikling, og hvordan ser fremtidens arbejdsmarked ud?

Kom og vær med, når vi undersøger dette spørgsmål ud fra både et historisk, et kulturelt og et politisk perspektiv.

  • Vi trækker tråde fra tidligere industrielle revolutioner til den teknologiske revolution, vi står midt i, og spørger, hvad vi kan lære fra historien, når vi i dag diskuterer, om robotterne vil tage arbejdet fra os.
  • Og vi sætter de udviklinger, der allerede er undervejs på mange arbejdspladser, i bredere perspektiv, idet vi diskuterer, hvad automatisering gør ved os som mennesker og som samfund.
  • Endelig spørger vi ind til den politiske dimension og diskuterer, om AI bliver vores undergang eller frelse – og vi udfolder alle de nuancer, der ligger indimellem.

Hvem kan du møde?

Sine Nørholm Just, ph.d., professor i strategisk kommunikation ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet. Sine er forskningsleder for Algoritmer, Data & Demokrati (ADD-projektet), som er et 10-årigt (2021-2031), tværfagligt forsknings- og formidlingsprojekt, der har til formål at styrke det digitale demokrati.

Thomas Kjølbye, Analytiker ved Tænketanken Mandag Morgen og historiker med speciale i AI og Teknologihistorie. Thomas arbejder i krydsfeltet mellem nye teknologier, arbejdsmarked og demokratiske processer. Derfor arbejder han primært på Algoritmer, Data & Demokrati-projektets outreach-indsats, som rummer analyser, politikudvikling og events. Thomas har tidligere arbejdet i Dataetisk Råds sekretariat.

DM inviterer alle interesserede til gå-hjem-møde. Arrangementet er en del af Golden Days, en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet os under kærlig, kritisk og kreativ behandling. I 2024 stempler festivalen ind i samtalen om det såkaldte arbejdsliv under titlen 'Golden Days på arbejde'.
Læs mere på www.goldendays.dk.

Golden Days

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Hvad er DM Digi?

DM Digi er et fagligt fællesskab for dig, der arbejder med eller interesserer dig for den digitale udvikling og for ny teknologi. Et stærkt medlemstilbud med netværk, arrangementer og faglige artikler.
Besøg DM Digi

Interesserer du dig for data, AI og den digitale omstilling?

Så markér feltet "DM Digi" på Mit DM, så får du alt det, DM laver på området: artikler, arrangementer, netværkstilbud m.m.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 11. september 2024 17:00 - 18:30
Sted Akademikertårnet Lindevangs Allé 2 2000 Frederiksberg
Tilmeldingsfrist 8. september 2024 - kl. 23:30
Medlemspris Gratis
Pris for andre Gratis