Engelsk tekstredigering

© Stanley Dai, Unsplash

Del artikel:

Bliv bedre til at skrive engelske tekster, og få ryddet ud i dine danskklingende formuleringer

Skriver eller redigerer du ofte engelske tekster som en del af dit arbejde? Kom med, når vi ser nærmere på vellykkede og mindre vellykkede engelske tekster forfattet af danskere. Du lærer at fange de typiske ’danskerfejl’, så dine engelske tekster fremstår mundrette og korrekte.

På dette kursus i engelsk tekstredigering fokuserer vi på, om tekster er vellykket i forhold til modtagerne. Er vores engelsksprogede tekster overhovedet relevante for de mennesker, vi håber vil læse dem, og er de opbygget på den mest hensigtsmæssige måde? Skinner danske formuleringer igennem, så de gør teksten hakkende på engelsk, og bliver viden om danske forhold taget for givet, selv om teksten henvender sig til læsere uden for Danmark?

Vi kigger nærmere på grundregler for vellykket skriftlig kommunikation i almindelighed og for engelsk tekstproduktion i særdeleshed, og vi stiller skarpt på områder, hvor den engelske og den danske praksis afviger fra hinanden, fx med hensyn til formalitet og sætningsopbygning. Du får skærpet dit blik for uhensigtsmæssige træk i engelsk skriftlig kommunikation.

Undervisningen bliver en blanding af foredrag, gruppearbejde og individuelle øvelser, så der bliver rig mulighed for at prøve dine nye færdigheder af i praksis under kyndig vejledning fra underviseren. Undervejs træner vi i at bruge nogle af de digitale værktøjer, som tekstforfattere har til rådighed i dag.

Husk derfor at medbringe en computer eller tablet. Vi taler dansk på kurset.

Hvem kan deltage?

Kurset er målrettet alle, der skriver eller redigerer engelske tekster, og som ønsker at blive bedre til at formulere sig på mundret engelsk. Du behøver ikke at have en sproglig baggrund for at deltage i kurset.

Hvem kan du møde?

Underviser er Alessandra Digsmed, der er cand.mag. i engelsk med profil i oversættelse og formidling. Alessandra underviser på Københavns Universitet i oversættelse mellem dansk og engelsk samt i engelsk korrekturlæsning, tekstredigering og tegnsætning hos Danske Sprogseminarer

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 18. november 2024 09:00 - 16:00
Sted Akademikertårnet Lindevangs Allé 2 Frederiksberg 2000
Tilmeldingsfrist 15. november 2024 - kl. 08:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Kun for medlemmer