Nøgle til NIS2 - Kom i gang med D-mærket

Del artikel:

D-mærket er din nøgle til at navigere gennem cybersikkerhedslandskabet. Vi forbereder dig og din virksomhed på NIS2-direktivet.

Ultimo 2024 træder EU’s nye direktiv for cybersikkerhed, NIS2, i kraft. Dette direktiv har til formål at højne cybersikkerheden på tværs af samfundet ved at stille krav til bl.a. forankring og styring i ledelsen herunder krav til risiko- og leverandørstyring. For danske virksomheder er det en nødvendig løftestang for at styrke modstandskraften mod den stigende cybertrussel.

Hvad er D-mærket?

D-mærket er en mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. D-mærket er designet til at hjælpe virksomheder med at styrke deres digitale sikkerhed og ansvarlige dataanvendelse – uanset virksomhedens størrelse.

Det er ikke et quick-fix at leve op til NIS2-direktivets minimumskrav. Samfundskritiske virksomheder og underleverandører til sådanne virksomheder bør derfor allerede nu gå i gang med D-mærkets gratis selvevaluering for at være klar, når direktivet træder i kraft i slutningen af 2024.

Hvis man ikke kan efterleve kravene til D-mærket, kan man heller ikke opfylde minimumskravene i
NIS2-direktivet. Læs mere om D-mærket og NIS2 her.

Din rolle som medarbejder i arbejdet med cybersikkerhed

Som medarbejder spiller du en central rolle i virksomhedens arbejde med cybersikkerhed. Din opmærksomhed, dine handlinger og din viden er afgørende for at sikre, at virksomheden kan modstå cybertrusler og overholde NIS2-direktivets krav.

Bliv klogere på hvordan du kan bidrage - det får du ud af at deltage

1. Introduktion til D-mærkets kriterier og D-mærkets relation til NIS2 og andre rammeværker
Få indsigt i de forskellige kriterier og lære, hvordan de relaterer til NIS2-direktivet, så du kan forstå din rolle i at sikre virksomhedens compliance.

2. Introduktion til D-mærkets selvevalueringsværktøj samt relevante vejledninger og templates
Lær at bruge værktøjer og skabeloner, der kan hjælpe dig og dine kolleger med at implementere cybersikkerhedsforanstaltninger.

3. Indspark til hvordan du griber processen an og kommer i mål med arbejdet
Få praktiske råd og metoder til, hvordan du aktivt kan bidrage til og engagere dig i cybersikkerhedsarbejdet i din daglige rolle.

4. Indblik i konkurrencefordele forbundet med styrket cybersikkerhed
Forstå hvordan din indsats for øget cybersikkerhed kan give virksomheden en konkurrencefordel og skabe tryghed for kunder og samarbejdspartnere.

Ved aktivt engagere dig i cybersikkerhedsarbejdet bidrager du til at sikre virksomhedens it-sikkerhed og overholdelse af NIS2-direktivet. Dette vil ikke kun beskytte virksomheden, men også styrke dine egne færdigheder og viden inden for cybersikkerhed.

Dørene åbnes klokken 8.30, hvor vi serverer morgenkaffe eller te samt en croissant, før arrangementet går i gang klokken 9.00.

Hvem kan du møde?

Underviser er Majken Prip, chefkonsulent i D-mærket, Danmarks mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse i virksomheder.

Afbud

Du bedes melde afbud på MitDM senest to dage før arrangementets afholdelse. Ved manglende afbud faktureres et udeblivelsesgebyr på kr. 200 per dag.

Hvad er DM Digi?

DM Digi er et fagligt fællesskab for dig, der arbejder med eller interesserer dig for den digitale udvikling og for ny teknologi. Et stærkt medlemstilbud med netværk, arrangementer og faglige artikler.
Besøg DM Digi

Interesserer du dig for data, AI og den digitale omstilling?

Så markér feltet "DM Digi" på Mit DM, så får du alt det, DM laver på området: artikler, arrangementer, netværkstilbud m.m.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 2. oktober 2024 09:00 - 12:00
Sted Akademikertårnet Lindevangs Allé 2 2000 Frederiksberg
Tilmeldingsfrist 1. oktober 2024 - kl. 12:00
Afmeldingsfrist 30. september 2024 - kl. 09:00
Medlemspris Gratis
Pris for andre Gratis

Seneste artikler

Læs alle artikler

Akademikerbladet

Akademikerbladet.dk

Genveje