Podcast DM BIOsfæren #4: Hvordan redder vi biodiversiteten?

Landskabsarkitekt og fagredaktør i Haveselskabet Louise Møller er i podcaststudiet med biolog og professor i biodiversitet Carsten Rahbek. © Tage Majland

I en serie af fire udsendelser ser DM BIO på, hvordan vi får mere natur. I fjerde program taler vi med biolog og professor Carsten Rahbek samt landskabsarkitekt og fagredaktør Louise Møller om, hvad vi skal gøre for at få meget mere biodiversitet – og på hvilke måder private haver kan gøre en forskel.

Hver femte danske art er truet, og beskyttet natur dækker sølle 2,3 pct. af vores samlede areal. Vi har tilsluttet os EU’s mål om 30 pct., men det vil kræve en markant ændring af samfundet og vores syn på naturen, hvis vi vil leve op til målet.

Hvordan redder vi biodiversiteten? Hvordan får vi vores viden om naturen tilbage? Og hvilken rolle kan vilde haver spille?

Det taler vi om i dette afsnit af DM BIOsfæren. 

Vi tager dig også med ud i professor Per Gundersens have i København, hvor svampe, høns og bænkebidere trives mellem kvas, højt græs og vilde planter.

© Tage Majland

Gæster:

Værter: Mikael Bent Hansen, redaktør af DM BIO’s magasin, og Bille Sterll, selvstændig journalist.

Redaktion: Rasmus Hasager og Tage Majland.

Jingler: Raehan Sarjou.

© Tage Majland

DM BIO’s podcast DM BIOsfæren 

DM BIOsfæren er en podcast om alt det, der vokser og gror.

Den udgives af DM BIO, som er et fagligt fællesskab under fagforeningen DM.  

Biosfæren er det rum, hvor levende organismer kan trives her på kloden. DM BIO’s podcast er det rum, hvor alle, der arbejder med – eller interesserer sig for – miljø, natur, landskab, klima og fødevarer får BIO-vitaminer til hjernen.

Vi samler fagfolk i studiet og taler om barrierer og løsninger for få bedre biodiversitet og gøre verden mere bæredygtig.

Podcasten kan findes i diverse podcastapps.

Hør alle programmer:

#1: Giv naturen en chance på landet og i byen

#2: Fremtidens landbrug med plads til naturen

#3: Danskerne er vilde med vild natur

}