Dansk Magisterforening

Fra frontløber til forsker: Karrierecoach gav Kira klarhed

© Foto: Privat

Nyt job Af Sofia Tøfting
Del artikel:

Kira Skovbo Moser starter sin ph.d. om kønsmanifester på Aarhus Universitet den 1. september. Hun havde ellers lige fået et lederjob hos Frontløberne, men efter en samtale med en karrierecoach valgte hun forskningen.

31-årige Kira Skovbo Moser har været vidt omkring. Hun sidder i bestyrelsen hos K. Vinders Fond, som udgiver ‘Kvinde kend din krop’. Hun har startet ‘PeriodTalks’ – et projekt, som vil aftabuisere menstruation. Og så har hun skrevet speciale i retorik, der kom med et bud på nyt undervisningsmateriale til seksualundervisningen på højskoler.

Det stemmer fint overens med den ph.d., hun den 1. september går i gang med, hvor hun med sin retoriske og designfaglige baggrund skal undersøge, hvordan danske kønsmanifester – som for eksempel ‘Ludermanifestet’ fra 2017 – påvirker samtalen om køn og ligestilling.
Hun skal også afholde workshops med to NGO’er for at se, om de kan bruge manifester som et redskab i deres arbejde med ligestilling.

Kira Skovbo Moser håber, at hendes arbejde med ph.d.en kan være med til at præge, hvordan vi forstår køn og kønsroller i Danmark.

"Med en ph.d. kan man sætte sig på en dagsorden, fordi man nørder og bliver ekspert på et fagområde, som ikke særligt mange andre er ekspert på", siger hun.

Jeg synes, at de to år på kandidaten var virkelig kort tid til at sætte mig ind i fagligheden

Kira Skovbo Moser

Kira Skovbo Moser turde ikke håbe på, at hendes ph.d.-ansøgning ville blive antaget. Ugen efter at hun havde sendt ansøgningen, søgte hun derfor og fik et job som daglig leder hos kulturplatformen Frontløberne. Så da hun et par måneder senere fik besked om, at hun var optaget på ph.d.-uddannelsen i Aarhus, stod valget langtfra klart, og for at sætte valget i perspektiv kontaktede hun en karrierecoach.

Op til samtalen hos karrierecoachen tog Kira Skovbo Moser en personlighedstest, som gav coachen en idé om hendes arbejdsstil. Testen viste blandt andet, at hun er idérig og strategisk. Kompetencer, hun i høj grad har brug for, når hun skal skrive sin ph.d., hvor hun kommer til at stå ret alene med projektet. Hvis hun fortsatte i lederjobbet, ville hun også kunne udvikle sine kompetencer inden for struktur samt sin evne til at sætte ting i gang og uddelegere opgaver.

"Så jeg fik bedre klarlagt, hvilket valg jeg stod med, og hvilke kompetencer de forskellige job kunne give mig", siger Kira Skovbo Moser.

Samtalen gav således ikke noget svar, men den gav mere klarhed. Hvis Kira Skovbo Moser fortsatte hos Frontløberne, kunne hun have fået frie tøjler og erfaring med ledelse. På den anden side var hun slet ikke færdig med at tilegne sig viden efter sit speciale.

"Jeg synes, at de to år på kandidaten var virkelig kort tid til at sætte mig ind i fagligheden".

Så hun valgte at takke ja til ph.d.en.

}