Dansk Magisterforening

Efter vandretur fra Viborg til Spanien landede Sidsel noget nær drømmejobbet

© Foto: Privat

Af Laura Skelgaard Paulsen
Del artikel:

3.900 km. Så langt vandrede den 29-årige Sidsel Tønder Koudahl, efter at hun i januar 2022 blev cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet. Turen gik fra Viborg Domkirke til det nordligste punkt i Spanien.

"Jeg havde brug for at gøre noget helt andet, som måske virkede lidt formålsløst, efter at have præsteret fagligt i lang tid", siger Sidsel Tønder Koudahl.

I november sidste år kom hun hjem til Danmark igen, og det har vist sig, at den lange vandretur ikke har været helt formålsløs:

"Turen har gjort, at jeg har lært mig selv meget bedre at kende; for jeg har fundet ud af, at hvis jeg sætter mig noget for, så gennemfører jeg det", siger hun.

En nyopdaget styrke, hun også tog med i jobsøgningen, som hun påbegyndte, da hun kom hjem fra den lange tur. Selv beskriver hun jobsøgningsprocessen som drænende og lidt angstprovokerende, fordi man som nyuddannet godt kan føle sig lidt til salg for arbejdsmarkedet. Heldigvis fandt hun flere job, der kredsede om interessen for studieliv og uddannelse.

Og nu et par måneder senere har hun landet sit første job efter universitetet: I starten af februar starter hun som fuldmægtig i Økonomiforvaltningen på Københavns Rådhus.

Jeg har fundet ud af, at hvis jeg sætter mig noget for, så gennemfører jeg det

Sidsel Tønder Koudahl

Her skal hun arbejde hos Center for Byudvikling med implementeringen af studiebyspolitikken, der har til mål at skabe gode rammer for studerende, elever og lærlinge i København.

Selv beskriver hun jobbet som en perfekt blanding. Her kan hun nemlig bruge både sin erfaring og sin faglighed:

I studietiden var hun forperson for DM Studerende, hvilket gav hende et godt netværk og erfaring med, hvornår studielivets op- og nedture rammer.

Og fra studiet har hun blandt andet en viden om samfundsmæssige og sociale strukturers effekt på studerendes valg og muligheder.

"Jeg er gået efter job, der har ligget inden for mine interesser, og så har jeg været så heldig, at jeg er blevet ansat i et af dem", siger hun og kalder det et privilegium at skulle arbejde med noget af det, som hun brænder allermest for.

}