Dansk Magisterforening

På Teater V får chef og ansatte ens løn: Ingen nem vej ud af lønudhuling

"Vi har faktisk snakket en hel del om prisudviklingen, og jeg kan klart fornemme, at mange er pressede, fordi vores løn er så lav", siger Mie Katrine Andersson. © Foto: Jacob Nielsen

Af Thomas Bøttcher
Del artikel:

Mie Katrine Andersson er pr- og kommunikationsansvarlig hos Teater V. Her tjener alle ansatte inklusive direktøren 29.100 kr. om måneden inkl. pension.

Det er ikke en guldgrube for Mie Katrine Andersson at være PR- og kommunikationsansvarlig hos Teater V i København.

Hendes løn er 29.120 kr. inklusive pension uden mulighed for tillæg eller bonus, hvilket selv for kulturbranchen er forholdsvist lavt. Med Mie Katrine Anderssons anciennitet – hun er kandidat fra 2019 – kunne hun godt hente 10.000 kr. mere hjem om måneden i andre private brancher.

Det er ikke, fordi hendes chef skummer fløden på hendes indsats. Faktisk får han og alle fastansatte i Teater V nøjagtig den samme kollektivt fastsatte løn.

Men dermed er udsigten til at indhente noget af den tabte købekraft gennem lønstigninger samtidig så godt som ikkeeksisterende.

"Vi har faktisk snakket en hel del om prisudviklingen, og jeg kan klart fornemme, at mange er pressede, fordi vores løn er så lav. Men netop fordi vi har kollektiv løn, så er det jo umuligt at forhandle noget hjem, der reelt ville ændre noget set i forhold til prisudviklingen. Det er ikke ligefrem, fordi teatret skovler penge ind", siger hun.

Heldigvis har Mie Katrine Andersson forholdsvis få faste udgifter.

"Jeg er i den heldige situation, at jeg ingen børn har, ligesom jeg bor til leje hos min kæreste, der har en andelslejlighed. Så lige nu er min livssituation sådan, at jeg kan klare det. Men det er heller ikke sådan, at jeg lever ekstravagant. Jeg har råd til at købe dagligvarer, men det er ikke sådan, at der ligger en stor opsparing sidst på måneden", siger hun.

Selvom lønnen er lav, overvejer hun ikke at skifte job.

"Når jeg kigger på andre job, så er der virkelig få ting, jeg synes er så spændende, som det jeg laver. Jeg har tidligere arbejdet andre steder, hvor lønnen og vilkårene er bedre, men jeg kan sindssygt godt lide kulturen på teatret. Jeg kan hurtigt mærke, om det jeg laver gør en forskel, og man vil vildt gerne have, at det går teatret godt. Det giver mening for mig at være en del af det".

 

}