Dansk Magisterforening

Månedens gang på #SoMe

Lasse Højsgaard
Del artikel:

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra junis små og store retoriske kampe på de sociale medier.

Kæmpe demo

De gode viljer kom i modstrid, da organisationen Black Lives Matter kaldte til demonstration i Danmark. For selv om alle tager afstand fra drabet på George Floyd, og selvom politiske demonstrationer er lovlige, var det en voldsom omvæltning at se en så stor menneskemængde, når vi i tre måneder er blevet indoktrineret med afstandskrav.

“Vi render rundt her i Udkantsdanmark og passer på, at vi ikke er for tæt på vores nabo på den anden side af marken, alt imens storbyboere er immune og helte. Hvad er det, I drikker, der gør, at I kan tillade jer at pisse på os andre?” skrev eksempelvis sønderjyden Lasse Elbech i en FB-kommentar.

Og Enhedslistens Pelle Dragsted, der ellers var meget begejstret for arrangementet, måtte gribe i egen barm: “Kritikken af demonstrationen i går ift. smittespredning har noget på sig. Vi, der deltog, bør være ekstra opmærksomme på social distance og de øvrige forholdsregler”, tweetede han.

Kvajekage

Lagkagehuset har haft en hård måned på SoMe, efter at TV 2 afslørede, at virksomheden har fået coronahjælpepakke, selv om ejerfirmaet har adresse i skattelyet Jersey. “Betal jeres skat”, lød det igen og igen i kommentarfeltet på Lagkagehusets FB-profil, og sågar forfatteren Carsten Jensen kastede sig ud i et mindre korstog: “Når Lagkagehuset ansøger om støtte fra staten under coronakrisen, ja, så tillader jeg mig at bruge ordene umoralsk og usselt, for det er det, det er”, skrev han.

Heldigvis skulle der ikke mere end et par gratis lagkager til at genoprette den gode stemning. “Kender du en, der bliver student i år?” spurgte Lagkagehuset og udlovede 5 store studenterkager. Og så var der pludselig 8.700 glade kommentarer og halvt så mange likes – trods alt.

Når big mother bestemmer

Flere har under coronakrisen bemærket en vis velvilje blandt danskerne til at lade sig lede af regeringen helt ned på mikroniveau. Antropologen Dennis Nørmark beklagede på FB, at mange i hans bekendtskabskreds tror, at udlandsrejser er gjort decideret ulovlige.

“Det mest tåkrummende var, da Danske Torpare (som jeg selv er medlem af) desperat bad regeringen om at afklare, hvad “ikkenødvendige rejser” var, fordi dens medlemmer ikke var myndige nok til selv at vurdere, om det var græsplæneslåning på ødegården eller et sprunget vandrør. Så har velfærdsstaten da tævet den sidste rest af individuel dømmekraft ud af folk”.

Kettlebellkemi

Efterhånden som den ene samfundsaktivitet efter den anden åbnede, forekom det stadig mere absurd, at de videregående uddannelser holdes fysisk lukket. “Regeringen prioriterer at åbne fitnesscentre før de videregående uddannelser. Hvorfor @AneHalsboe? #forskpol #dkpol”, tweedede DTU-professor Rasmus Bjørk. Men nøden lærer som bekendt nøgne kvinder at spinde: “Vi har et fitnesscenter på AarhusUni. Lad os afholde undervisning der. Pilatespolitologi og kettlebellkemi”, foreslog AU-professor Peter Dalsgaard.

Politikere, vi mangler

Computerkunst af Andreas Refsgaard.

“Har du også svært ved at finde hoved og hale i dansk politik? Så har jeg lavet en lille oversigt”, skriver computerkunstneren Andreas Refsgaard om sit politiske “hovedværk” på Twitter og tilføjer, at nu må Statens Kunstfond da give ham det arbejdslegat.

Og ja, det må den da.

}