Dansk Magisterforening

Magisterbladet nr. 8, 2019

Tema om chefer og klima

Download magasin

Fra supernørd til chef

"Da jeg så proklamerede for mine omgivelser, at jeg ville være mellemleder, og forventede, at det ville blive modtaget med stående applaus, så må jeg indrømme, at de fleste kiggede meget skeptisk på mig", skriver redaktør på Magisterbladet.

Redaktørens kommentar

Månedens gang på #SoMe

Magisterbladet har været på internettet og bringer her højdepunkter fra augusts små og store retoriske kampe på de sociale medier.

6 gode råd: Sådan går du fra at være kollega til chef

I går var du kollega. I dag er du blevet leder. Det åbner nye spændende døre, men også en mulighed for konflikt. Her er seks råd til, hvordan du tackler at blive leder for dine tidligere kollegaer.

Faste elementer

Akademikerne er rigtig glade for chefen

Hvis du googler “min chef er ...”, er det første ord, der kommer op, ofte “psykopat”. Alligevel mener langt størstedelen af danskerne, at de har en god chef. Det viser en ny meningsmåling. Der er langt imellem psykopaterne, og Danmark er faktisk et af de lande i verden, som har den bedste ledelseskultur.

Konfliktsky ledelse er farligt for dit helbred

Mangler du mål og retning for dit arbejde? Tvivler du på, om dit arbejde er godt nok? Er din leder utydelig? Så har du sandsynligvis en konfliktsky leder, og det kan skade dit helbred.

Generalen takker af: “Ledelse er ikke en popularitetskonkurrence”

Steen M. Andersen stopper som general­sekretrær i UNICEF Danmark efter 24 år på posten. Han er blevet mere kontant og mere rummelig. Det skal der til, hvis du skal have det bedste ud af dine medarbejdere, siger han.

Tema om chefer

Hver tredje studerende kræver grøn profil hos virksomheder

Næsten en tredjedel af de studerende mener, at det er afgørende for deres valg af fremtidig arbejdsplads, om den har en grøn profil.

Klimaeksperter: En kæmpe udfordring

Den danske regering vil reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030. Vejen dertil vil koste milliarder og kræver både stor omstilling af hele samfundet, og at vi finder på helt nye løsninger, fastslår flere klimaeksperter, som kommer med deres bud på, hvordan den nye regering kommer nærmere målet hurtigst muligt.

Klimaeksperters plan: Sådan reducerer vi CO2-udledning med 70 procent inden 2030

Magisterbladet har spurgt en række af landets førende klimaforskere, hvordan den nye regering kommer tættere på at nå klimamålsætningen om en reduktion på 70 procent. Her er eksperternes bud.

KU afviser stop for olieforskning

Københavns Universitet siger nej til sorte investeringer, men modtager samtidig millioner fra olieselskaber som franske Total for at forske i øget udbytte fra Nordsøen. Studenterrådet vil have KU til at standse forskningen, men KU’s rektor afviser blankt kravet.

DTU-kemiker om oliestop: Festligt, men ikke gennemtænkt

Selv om olien i den danske undergrund svinder ind, kan der i bedste fald hentes 1.000 mio. tønder op. Forskningen ved DTU Olie og Gas er en vigtig brik i spillet om den sidste olie.

Tema om klima

Danmark har bundplacering, når det gælder kvinder i lederjob

I Danmark varetager kvinderne kun lidt over hver fjerde lederstilling. Det placerer Danmark som tredjesidst blandt de 28 EU-lande, når det gælder ligestilling i lederjob, viser ny opgørelse.

Angst og overarbejde i spilbranchen: Pernille stod af og blev glad

Arbejdsforholdene i den danske computerspilindustri er så dårlige, at flere skifter karriere eller flygter til virksomheder i udlandet.

S’ nye kulturpolitik: Kultur skal være nyttig og understøtte velfærden

Kulturen skal være en løftestang for bedre velfærd, lød det fra Joy Mogensen på Kulturmødet på Mors. God strategi for at tale kulturen op i regeringen, vurderer museumsdirektør.

Torsdag er vores nye fredag

Fire dage på arbejde. Tre dage fri. Sådan ser arbejdsugen ud i det private digitale bureau IIH Nordic og for 300 medarbejdere i Odsherred Kommune. Forfatteren til en ny bog mener, at vi alle er forpligtede til at undersøge, hvordan modellen kan rulles ud, “inden vi arbejder os ihjel”.

Undersøgelse: Studerende får mere feedback fra undervisere

De studerendes vurdering af feedback fra deres undervisere er blevet bedre de seneste tre år. Men studenterformand tvivler på, at der er sket reelle fremskridt.

Hjerneflugten fra øst har skabt et A- og B-hold i EU

Ph.d.-studerende på KU Gergana Romanova er en af to millioner bulgarere, der har forladt deres hjemland efter landets indlemmelse i EU. Unionens yngste medlemslande er blevet leveringscentral for højtuddannet arbejdskraft i milliontal til det nordlige EU, Norge og Schweiz.

Plan om import af højtuddannede møder kritik

Den nye regering vil rekruttere veluddannede udlændinge til det danske arbejdsmarked ved et etablere danske jobcentre i Sydeuropa. Men de lande, der i forvejen har mistet mange højt kvalificerede unge, kan se det som en aggressiv adfærd, advarer SDU-professor.

Vikingerne generobrer verden

Vikingetiden er et hit i tv-serier og populærvidenskabelige magasiner. Og gæsterne vælter ind på de danske vikingeattraktioner. Samtidig raser diskussionen. Er fagligheden forsvundet? Ny bog forsøger at få fagligheden i højsædet, og 14 danske vikingeattraktioner har samlet sig i et netværk for at tage ejerskab over fortællingen om vikingerne.

Nyheder