Dansk Magisterforening

Beskæftigelses-indsatsen skal nytænkes

Af Franciska Lee Beckett
Del artikel:

Arbejdet med en ny beskæftigelsesreform er i fuld gang. Beskæftigelsesministeriets ekspertudvalg, nedsat af regeringen, præsenterer sit første udkast til en ny beskæftigelsesindsats til oktober. 

Men allerede nu er idéer til reformen forsidestof. I Berlingske retter SF med Jonas Dahl i spidsen en skarp kritik af jobcentrene. Partiet foreslår, at de ledige fremover selv skal kunne vælge, om det skal være jobcenter eller a-kasse, der skal stå for deres jobformidling, kontrol og aktivering.

DM har længe efterspurgt en forbedret beskæftigelsesindsats med mere fokus på kvalitet og indhold og mindre på formålsløs kontrol. 

“Der er behov for nytænkning af hele beskæftigelsesområdet. For mig er det allervigtigst, at indsatsen bliver skræddersyet til specifikke målgrupper og har fokus på de lediges kompetencer og mulige jobmatch. De ledige har krav på kvalificeret rådgivning fra personer, der har indgående viden om det arbejdsmarked, de ledige skal ud og blive en del af”, siger næstformand i DM Peter Grods Hansen, der opfordrer til, at en fremtidig beskæftigelsesindsats for akademikere foregår på tværs af kommunegrænserne. Oprettelsen af tværkommunale beskæftigelsesenheder for akademikere er et af de forslag, Akademikerne (AC) har forelagt ekspertudvalget.

“Som det er i dag, risikerer man som ledig akademiker mange steder i landet at skulle indgå i et beskæftigelsesforløb med andre ledige, som man hverken deler faglighed eller uddannelsesmæssig baggrund med. I de mindre kommuner, hvor der er få akademikere, betyder det, at indsatsen er skudt ved siden af i forhold til akademikeres behov. Det er forhåbentlig noget af det, Carsten Koch-udvalget vil inddrage i deres anbefalinger”, siger Peter Grods Hansen.

}