Dansk Magisterforening

Magistre for medister

Mogens Tanggaard
Del artikel:

To kilometer. Så lang var den medisterpølse, der onsdag den 1. juni blev serveret på Rådhuspladsen i København.

Det var dagbladet Politikens bagsideredaktør, Oliver Stilling, der havde fået den storslåede idé at relancere medisterpølsen som acceptabel middelklassespise. Hurtigt derefter gik bl.a. kokken Claus Meyer, COOP Danmark, Københavns Kommune og ikke mindst Dansk Magisterforening ind i projektet.

Da Oliver Stilling henvendte sig til DM’s formand, Ingrid Stage, var hun ikke sen til at give sit tilsagn om at bevilge 10.000 kr. til leje af 10 kæmpegriller. “Ud fra et marketingsmæssigt perspektiv er det genialt af magistrene at gå ind og sætte sig på så centralt et element i eventen”, skrev Politiken den 18. maj.

Også på anden vis var DM indirekte involveret i projektet: DM-medlem og kultursociolog Søren Espersen var manden bag “magisterpølsens” krydderier. Han indsamlede på en eng på Amager strandkarse, strandmælde og ramsløg, som tilsammen gav pølsen en fantastisk smag, kan Magisterbladets udsendte pølsespiser rapportere.

For også at vise DM’s moralske støtte til pølseprojektet stillede DM med et hold serveringsdamer og -mænd med formanden i spidsen, da det hele løb af stabelen. Efter sigende – og efter at Magisterbladets rapporter mæt havde trukket sig tilbage – var de to kilometer pølse spist op allerede kl. 16.15.
}