Dansk Magisterforening

OECD: Sats mere på højtkvalificeret arbejdskraft

Af Martin Ejlertsen
Del artikel:

København er en af de mest dominerende hovedstæder i OECD-regionen. Men hovedstaden kunne stå endnu stærkere, hvis den satsede mere på højt kvalificeret arbejdskraft. Det konkluderer OECD i en ny rapport om uddannelse, integration og innovation, som vil blive offentliggjort i marts.

OECD finder det stærkt bekymrende, at kun 38 procent af unge i København fuldfører en lang videregående uddannelse. Der ligger nemlig et særligt potentiale i at få universiteterne i hovedstadsregionen til at sikre konkurrenceevne og vækst. Det skal blandt andet ske ved, at man arbejder mere aktivt for at sikre nyuddannede unge et job umiddelbart efter endt uddannelse, lyder opfordringen.

Når det er vigtigt med så meget fokus på København, er det efter en enkelt devise: Hvad der er godt for København, er godt for Danmark. For når der etableres 100 nye job i hovedstaden, genererer det 20 nye job i resten af Danmark. Når der derimod etableres 100 nye job rundt om i Danmark, genererer det kun omkring syv nye job i København.

Ifølge OECD kan hovedstaden også blive bedre til innovation, hvor vi i dag med 2,4 procent investeringer af det regionale budget halter efter Stockholm, Berlin og Münchens minimum fire procent.

}