Dansk Magisterforening

Opsigtsvækkende forklaring: Praktikant var tilrettelægger for arbejdsmiljøets skyld

Isaac Macaulay

Isaac Macaulay arbejdede som tilrettelægger på fuld tid, selv om han var ansat uden løn som praktikant på DR, fortæller han. Det er i strid med universitetsloven og DR's egne regler.

Del artikel:

DR-redaktionschef er ”utroligt ked af”, at ulønnet praktikant arbejdede fuld tid på en 13-timers kontrakt.

Det er ulovligt at bruge ulønnede AC-praktikanter som arbejdskraft. Det fremgår af universitetsloven.

Men regulært arbejde var lige præcis det, KU-studerende Isaac Macaulay udførte, da han fra januar til april var universitetspraktikant på P1-programmet 'Klog på Sprog'.

Og ikke kun 13 timer ugentligt, som hans kontrakt med DR lød på, men 37 timer, har han fortalt til Akademikerbladet.

På DR Lyd er Isaac Macaulay krediteret som enetilrettelægger af 14 udsendelser af 'Klog på Sprog' fra januar til april. Men det helt forkert, mener P1-redaktionschef Mette-Line Thorup nu.

”Når praktikanten i dette tilfælde alligevel har været nævnt i krediteringen, er det sket som en velmenende anerkendelse af praktikantens bidrag og for at skabe et godt miljø, hvor vedkommende oplevede, at hans indsats var værdsat”, skriver Mette-Line Thorup i en mail til Akademikerbladet.

”Men han skulle retteligt have være krediteret som praktikant, da hans arbejde er foregået med supervision," fortsætter svaret.

Afviser DR's forklaring

Redaktionschefen har ifølge et referat fra et møde med en DM-tillidsrepræsentant sagt, at Isaac Macaulay slet ikke udført ”reelt” arbejde for DR. Det var snarere producer Svala Sigfusardottir, der var ”hovedtilrettelægger” på udsendelserne, fremgår det af referatet.

Ifølge Svala Sigfusardottir er det lodret forkert, at hun var hovedtilrettelægger.

”Det er jeg meget uenig i. Jeg havde meget med programmet at gøre, men jeg var ikke hovedtilrettelægger”, har hun sagt til Akademikerbladet.

Det passer heller ikke med hverken Svala Sigfusardottirs eller Isaac Macaulays forklaringer, at hans arbejde er sket under supervision.

Svala Sigfusardottir har peget på, at vært Adrian Hughes, og hun selv kun mødte ind på arbejde torsdag og fredag, og at Isaac Macaulay var alene om produktionen de øvrige dage. Det var tværtimod i høj grad Isaac Macaulays ansvar at have alt på plads til optagelsen af programmet om fredagen.

Desværre kom vi ved en administrativ fejl til at ansætte en praktikant, der kun var godkendt til 13 timers praktik ugentligt

Akademikerbladet har spurgt Mette-Line Thorup, hvorfor hun har sagt, at Svala Sigfusardottir var hovedtilrettelægger på programmet, når det bliver afvist af Svala Sigfusardottir selv.

Det har Mette-Line Thorup ikke svaret på.

I et mailsvaret til Akademikerbladet fastholder hun, at Isaac Macaulay kun var praktikant.

At Isaac Macaulay arbejdede 37 timer og ikke 13 timer, som hans kontakt lød på, beklager Mette Line-Thorup.

”Desværre kom vi ved en administrativ fejl til at ansætte en praktikant, der kun var godkendt til 13 timers praktik ugentligt. Det er vi utroligt kede af”, skriver hun og henviser til, at DR efterfølgende søgte efter en fuldtidspraktikant i den pågældende praktikstilling.