Dansk Magisterforening

Styrelse fortsætter hjemmearbejde: ”Sygefraværet er faldet 64 procent”

Hjemmearbejde

Arkivfoto. © Modelfoto: Lars Bech

Del artikel:

Hjemmearbejdet fortsætter i Sikkerhedsstyrelsen i en prøveordning de næste fem måneder. Det skaber større arbejdsglæde og holder sygefraværet nede, siger akademikernes tillidsrepræsentant.

Fra 1. september kan de ansatte hos Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg arbejde hjemme én til to dage om ugen, hvis de har lyst til det, fortæller DR

Det er noget, medarbejderne allerede har gjort siden coronanedlukningen, og det glæder de ansatte, at ordningen fortsætter, siger akademikernes tillidsrepræsentant, Signe Winther Jensen til Magisterbladet.

”Der er ingen tvivl om, at fleksibilitet betyder meget for arbejdsglæden. Her i Sikkerhedsstyrelsen er vi meget forskellige og laver vidt forskellige ting, så det giver rigtig god mening, at den enkelte får mulighed for at arbejde hjemme”, siger Signe Winther Jensen der er chefkonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Siden nedlukningen har Sikkerhedsstyrelsen lavet en række undersøgelser af blandt andet trivsel, produktivitet og sygefravær blandt de ansatte. I alle tilfælde har erfaringerne med hjemmearbejde været overraskende positive.

Trivslen er steget og produktiviteten er forblevet højt både under og efter nedlukningen, og så er korttidssygefraværet faldet med 43 procent. I dag er det 64 procent lavere end før nedlukningen

Signe Winther Jensen er glad for, at ledelsen har ville tage ved lære af de positive resultater.

”Det er dejligt, at vi nu kan teste modellen de næste fem måneder, så vi kan finde ud af, hvad der virker, og udvikle de ting som skal forbedres”, siger hun.

Er man syg, er man syg

Det drastiske fald i sygedage glæder Signe Winther Jensen.

Hun kender ikke årsagen til, hvorfor 64 procent af sygefraværet er forsvundet siden før nedlukningen, men hun tror, at det handler om ansvar og omtanke for kollegaerne. 

”Der er dage, hvor man føler sig sløj, men stadig kan arbejde, og der tog man måske før ind på kontoret. Nu tror jeg, at folk er blevet bedre til at holde sig hjemme, hvis de har det skidt, så de ikke smitter deres kollegaer”, siger Signe Winther Jensen.

Ifølge hende skyldes faldet i antal sygedage ikke, at folk arbejder, når de faktisk er syge.

”Vi har talt om, at hvis man er syg, så skal man selvfølgelig stadig melde sig syg. Det virker det også som om, at folk godt ved”.

Det faldende sygefravær kan derimod hænge sammen med den fornyede arbejdsglæde, mener hun.

”Det kan jo være, at det giver noget luft og ro, nu hvor man kan arbejde hjemme og tilpasse jobbet bedre til sit privatliv. Mindre stress og mere ro kan jo også påvirke helbredet på den lange bane”, siger hun.