Dansk Magisterforening

I disse kommuner er magistres arbejdsløshed lavere end gennemsnittet

Af Troels Kølln
Del artikel:

Tønder og Ikast-Brande er gode bosteder for magistre, når det kommer til beskæftigelse. Her er arbejdsløsheden halvt så høj for magistre som for befolkningen i det hele taget. Til gengæld ser det sværere ud for de højtuddannede i Billund og Langeland. Find din kommune på kortet.

For anden måned i træk er arbejdsløsheden blandt magistre faldet, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Den samlede ledighed er nu på 6,6 procent for dagpengeberettigede magistre.

Men jobbene fordeler sig naturligvis ikke ligeligt i landet. Magisterbladet har derfor lavet et kort, hvor vi for de enkelte kommuner sammenligner arbejdsløsheden for magistre med gennemsnittet for alle faggrupper. 

Det viser, at det går særdeles godt i særligt Tønder og Ikast-Brande, hvor arbejdsløsheden er halvt så høj som gennemsnittet. Her er blot hver 50. magister i den arbejdsdygtige alder uden job. 

Til gengæld er det svært i Billund, hvor arbejdsløsheden for magistre er på 8 procent - markant mere end gennemsnittet på 3 procent. Det skal tages med, at der her blot bor 62 dagpengeberettigede magistre, hvorfor der kan være større udsving end i de store kommuner. 


De 5 kommuner, hvor magistre har den laveste arbejdsløshed i forhold til gennemsnittet:

  1. Tønder
  2. Ikast-Brande
  3. Mariagerfjord
  4. Furesø
  5. Odsherred

De 5 kommuner, hvor magistre har den højeste arbejdsløshed i forhold til gennemsnittet:

  1. Billund
  2. Langeland
  3. Jammerbugt
  4. Halsnæs
  5. Ringsted
}